onsdag 6 april 2011

Kallare klimat varning varning!

Jag blir lite småtrött ibland på alla forskare, som kommer med den ena domedagsprofetian efter den andra. Och dessa sprids naturligtvis av journalister.

Sensation! Det finns ingen is i Norra Ishavet. Den smälter med rasande fart. Och nu i januari så fanns det mindre is än någonsin. Och det är livsfarligt för världen. För då kan det bli kallare.

Aha en motprofetia till alla rapporter om att uppvärmningen kommer att skapa Medelhavsklimat i Norden och låta Medelhavet bli vårt nya Sahara. I förlängningen betyder det alltså att jorden jämnar ut sitt klimat, utan att vi människor kan göra något åt det. Som vanligt.

Och som vanligt är det inte så väldigt många som forskar om vulkaners inverkan för dessa kan vi inte göra något åt. De får sina utbrott när de får dem och de har många gånger påverkat jordens klimat.

2 kommentarer:

 1. Oljeindustrins lobby gör ju inte direkt nån hemlighet av att de utnyttjar det faktum att så länge allmänheten har uppfattningen att det inte råder konsenus bland forskarna angående global uppvärmning, så kommer status quo att råda. Det mesta som ifrågasätter sanningen (för ja, det råder faktiskt i princip konsensus) går att härleda till organisationer som är sponsrade av oljeindustrin. Det är skrämmande.

  Läs gärna den här artikeln om du har tid:
  http://www.newyorker.com/reporting/2010/08/30/100830fa_fact_mayer

  SvaraRadera
 2. Olov: Jo, det är självklart att oljeindustrin utnyttjar detta faktum. Varför skulle de inte göra det? De är part i målet.

  Tron på forskare är dock inte så vettig. Forskare är inga gudar de heller. Fakta kan alltid sammanställas för att gynna den ena eller andra sanningen.

  SvaraRadera