tisdag 19 april 2011

Hårt jobb att bli våldtäktsman

UPPDATERAT
Niklas Eliasson är ett praktexempel på hur man hamnar utanför samhället. Problem med föräldrarna. Ingen flickvän. Utanför i alla sammanhang. Ilska som blev till röster i huvudet.

Tingsrätten har i dag beslutat om en stor sinnesundersökning av honom. Det betyder att straffet får vänta. Och visst behöver han vård. Han behöver en avprogrammering från droger och datorspel. Och från sin uppväxt.

Alkohol, narkotika och World of Warcraft har fått sköta hans uppfostran i tonåren. Det är en hjärntvätt som heter duga. En inprogrammering med lössläppta gränser och ohämmat våld.

Hans familj hade inte en aning om att det var Niklas Eliasson som överföll kvinnor sent om nätterna i Örebro.

Inte heller visste de något om hans alkoholvanor, droganvändning, ångest eller aggressivitet.Han hade problem i skolan och skar sig under en period i armarna. Annars var han både snäll och lugn och visade aldrig tecken på en dålig kvinnosyn, har den närmaste familjen sagt i förhör.

Tystnadens överenskommelse, att blunda och inte se, vill jag kalla det. Niklas Eliasson skjutsade omkring sina systrar i sin bil, för de var så rädda för överfallen och vågade inte gå i mörker eller till tvättstuga. Då bistod han med ett överfallslarm.


Samtidigt finns uppgifter om att familjen desperat har sökt hjälp, men aldrig har fått det.

Niklas Eliasson vill själv genomgå stor rättspsykiatrisk sinnesundersökning för att se om han kan få vård. Han har genomgått en liten sinnesundersökning, som visade att han kan lida av en allvarlig psykisk störning.

Han är uppdelad i en god och en ond person. Och det finns en inre mur mellan dessa olika delar av honom. Han säger själv att han förstår i huvudet att han gjort fel, men inte i hjärtat.

Här har jag tidigare skrivit om honom.

Och här finns en del förklaringar till att han blev det han blev.

Femton kvinnor fick betala (domen för honom blev till slut 12 år) för att familjen och samhället runtomkring inte kunde se och ingripa tidigare. Vårt sätt att behandla sådana här fall fungerade inte. Vad kan vi lära av det?
6.3.2012
Nu ska Maria Sveland lära oss att hata män ännu mer för hon ska göra en pjäs av detta. Jag kan inte tänka mig annat än att det blir en fortsättning och upptrappning på hatet i samhället. Hon har ju nyss lyckats att fortsätta hata i en ny bok och hon "vill hellre höja volymen än att sitta tyst". Fullt krig mellan könen är det som feminister önskar sig. Och kvinnorna har alltid rätt för de är ju de svaga. De har för alltid fått den stämpeln, oavsett hur det ser ut i verkligheten. Hat säljer så därför blev hon övertygad av sin förläggare att skriva om hat.

Här har jag tidigare skrivit om Maria Sveland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar