fredag 8 april 2011

Gryningspyromanen fick åtta år

UPPDATERAD

Det var väl en välsignelse både för Ulf Borgström själv och för omgivningen. Att han fick så långt fängelsestraff som åtta år. Han är intelligent och driven av hat mot samhället, liknande unabombaren i USA på sin tid.

Sådant slöseri med krafter, att ständigt tända eld på minnesmärken i Sverige. I olika landsdelar. Emils snickarboa har brunnit och Astrid Lindgrens föräldrahem.

I hans omvända logik så eldar han upp kulturminnen för att de tillhör folket och straffar därmed polisen.

Det är den mörka sidan "the dark side" som driver honom. Han fattar uppenbarligen inte att han har ett val, att han kan välja att gå över till något ljusare, att han kan göra huvudsakligen gott för sina medmänniskor. Om han bestämmer sig för det.

Nu kan dock människor sova lugnare än förut.
7.4.2016
Det är en mörk dag för Västerås eller Köping nu när Ulf Borgström blir frisläppt. Han ska bo i länet och i någon av städerna. Det blir i slutet på april, som han släpps fri. 

2 kommentarer:

  1. Då är han väl skydlig då. Men det satt hårt åt att få fast honom. Åtta år - ute om fem kanske. Vi får hoppas bränderna slutar nu. Man blir inte direkt lycklig när man tänker på denne man. Usch!

    SvaraRadera
  2. Parnassen Helena: Jovisst är han det skyldig, men tidigare har han bara avtjänat drygt två år blev det väl sammanlagt, så det här är det längsta. Och naturligtvis blir det överklagande. En dyr man för oss andra. Sorgligt på alla sätt.

    SvaraRadera