fredag 22 april 2011

Kommunalrådet utpekat som miljöförstörare

Uppe i Nordmaling har de ett färgstarkt kommunalråd som använde utskällningar, hot och förtal som arbetsmetod. Kränkande helt enkelt. Hon tvingas nu flytta ut från huset för att de anställda ska få lugn och ro.

Jag känner igen kvinnosorten. Den som tycker att all makt tillkommer henne och som inte drar sig ens för ett slagsmål. Vi hade den sorten på DN, som personalansvarig.

Hon är nu död sedan ganska länge så hon behöver inte omtalas med namn. Däremot är det inget som säger att Ulla-Maj Anderssons arbetsstil kommer att ändras, men diskussionerna om anvsvarsfördelningen mellan tjänstemännen och henne kommer att fortsätta.

Hon själv ser fram emot att flytta ut och menar att det finns en tradition att skylla på kommunalrådet. Även den förra regimen fick kritik. Hon har bara varit kommunalråd sedan december 2010. Hennes arbetsrum låg bredvid fikarummet och tydllgen var det lyhört däremellan.

I pressmeddelandet sägs att hon flyttar ut för att komma närmare medborgare och väljare. Och hennes arbetsrum har varit alldeles för litet tycker hon.

Ulla-Maj Andersson fyller 65 i år så kanske kan Nordmalingborna snart se fram emot hennes avgång. Kanske till nästa val? Hon tänker inte avgå nu, säger hon fast majoriteten av förvaltningscheferna säger sig ha utsatts för kränkande behandling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar