torsdag 28 april 2011

Patrik Sjöbergs styvpappa och tränare pedofil

Det måste vara mycket smärtsamt att berätta för hela världen hur relationen dememellan egentligen såg ut. Att Patrik Sjöberg blev utnyttjad av den som skulle stå honom närmast och hjälpa honom till att nå allt fler höjder i det reella sportlivet.

Patrik Sjöberg blev utsatt för pedofilens övergrepp från det han var elva år och det pågick fram till att han sade ifrån. Under fyra år.

Så stark var Patrik Sjöbergs vilja att bli bäst att han ändå valde pedofilen framför sin mamma, när de gick åt skilda håll. Han ville leva livet som diva och höjdare.

Men han hatade sin tränare hela livet ända tills han dog ensam 1999. Och han hatar honom fortfarande och har pissat på hans grav.

Det värsta är ändå att han lät sin styvfar och tränare gå vidare till att förgripa sig på andra. Men nu äntligen tar han bladet från munnen och hjälper därmed andra barn och vuxna att berätta.

Och hade han levt nu hade hans styvfar och tränare åkt fast på en gång. Nu i internets tider. Så säger han.

Det enda som hjälper mot världens ondska och elände är att berätta om det. Om och om igen. Hur många gånger du än får höra att du har fel. Och att det är ditt eget fel.

Yannik Tregaro, som är 33 år, berättar att han också blev utsatt för övergrepp av samme tränare och att de tog slut ett år innan tränaren dog.

Tränaren föddes i Finland den 9 mars 1944 och dog i juni 1999. Yannik Tregaro tror att tränaren dog av att han inte kunde leva med vetskapen om sina övergrepp.

Jag föreslår att den gångväg i Göteborg, som är uppkallad efter tränaren genast döps om. Allt annat är ett slag i ansiktet på de barn som går där från eller på väg till sin träning.

2 kommentarer: