fredag 15 april 2011

Hurra en ny moské

Det behöver vi verkligen i vårt sekulariserade land. Fram för fler och mer religioner! Den är moskén ska ligga i Skärholmen och blir på 3 000 kvadratmeter. Lagom stor för alla.

Visst är det fantastiskt att det byggs moskéer i vårt land när kyrkor görs om till bostäder och annat. År 2014 ska den stå klar.

Nä, jag driver bara med er. Jag gillar inte religioner. Inte överhuvudtaget för dessa innebär ju att någon för tusen eller tvåtusen år sedan eller längre tillbaka har ställt upp det som den tiden kom fram till.

Som att inte äta svinkött för att det fanns trikiner i detta som man kunde bli sjuk av, men eftersom de inte visste vad trikiner var för något, så hade Gud hittat på det. Att de inte skulla äta svinkött.

Visst behöver vi andlighet, för vi har alla själar, men det kan räcka med att vända sig inåt. Någon kyrka behövs inte. Naturen fungerar lika bra.

18 kommentarer:

 1. Andlighet är lika illa det ska du veta. Att ringa till medium och läsa kort bara för att finan mening är lika falskt det. Jag är inte så förtjust i religioner heller, och andlighet ger mig kalla kårar, då det oftast går emot allt vad sunt förnuft och religionsitet heter. Vad ska man hitta, menar du, när du säger att man kan "vända sig inåt?".

  Vad jag däremot gillar är mångkultur, varför jag applåderar att man nu låter en annan kultur ta sig samma rättigheter som den kristna. Jag säger kristna kulturen, inte svenska, för svensk kultur ska inte vara baserad på en religion, utan på en inställning: Tolerans och respekt. Jag ogillar religion, men jag gillar folks rätt till religion (och rätt till friheten FÅRN religion likaså)

  SvaraRadera
 2. Islam är INTE nen fredlig religion!
  Koranen rekommenderar att äktebnskapsbrytare ska TORTERAS med 100 piskrapp, och tjuvar ska få sina händer avhuggna.
  Islam har samma hemska syn på Judarna som Nazismen har.
  Translation of Sahih Bukhari, Book 52: Number 177:
  Narrated Abu Huraira:
  Allah's Apostle said, "The Hour will not be established until you fight with the Jews, and the stone behind which a Jew will be hiding will say. "O Muslim! There is a Jew hiding behind me, so kill him."

  SvaraRadera
 3. ionize: Ja har du inte hittat nåt där inne så finns det väl inte något. Synd för du kunde ju ha en själ. Ha en bra fredagkväll ändå!

  SvaraRadera
 4. Det finns en rad invändningar mot moskébyggen i Sverige, dels beträffande arkitektonisk tradition, även om man samtidigt kan invaända att denna moskébyggnad knappast blir fulare än resten av Skärholmens rätt anskrämliga miljonprogrammsbebyggelse är.

  Men viktigare är kanske hur moskéer i Sverige och andra europeiska länder fungerar som grogrund för extremism, terrorism och antisemitism och för att befästa avståndet till det sekulära svenska samhället och dess värderingar och därmed motverka assimilation och integration och befrämja segregation och etniska enklaver.

  Nästa fråga är vem som ska bekosta moskébygget. Är det skattebetalarna? Är det ett privat byggbolag som bygger och hyr ut eller kommer pengarna - som oftast är fallet - från någon islamistisk dikatur som Saudiarabien eller Iran?

  SvaraRadera
 5. Thomas: Bibeln förespråkar också vål mot ett stort antal folk. Det är böcker som härstammar från en tid av splittring i hela den regionen. Att säga att detta är skrivet i sten är bara ignorant och korkat. Sluta svartmåla Islam som om den vore den enda dåliga religionen i världen! Se bara på den judiska konungen David som gav fiendens förhudar i bröllopspresent (jävla trevlig kille det...).

  Sen har vi imperialismen, kommunismen, kanske även kapitalismen, som dagligen skördar liv. Det orkar du heller inte klaga på.

  Ann Helena: Ursäkta? Var det ett svar? Vad ska det ens betyda? Vad är en själ? Vad menar du med andlighet då? Jag har väl aldrig påstått att det "inte finns något därinne"?

  Mats: Arkitektonisk tradition kan ta sig i röven. Vi har ingen egen sådan, förutom möjligtvis röda hus med vita knutar, men inte så många sådana i centrum va? Det är med andra ord ett mycket tomt argument. Moskeer som grogrund för extremism är lika långskt det med. Folk vill kunna leva i ett fredligt land där de kan åtnjuta respekt för sitt val av liv. Genom att förvägra andra kulturyttranden så motverkar vi assimilation och integration, vilket torde vara uppenbart för alla med rationellt tänkande! Och det är väl itne konstigt att muslimer tar pengar där de kan, för de får ju ingen hjälp alls av sveriges alla islamofober, inte som svenska kyrkan som skall åtnjuta någon sorts perverterat beskydd från ett land som redan separerat kyrka och stat. Många kommer dessuotm från krigsdrabbade länder där de lever under fascistiska ledare. Tänk bara på alla de muslimer som lämnade Iran p.g.a de fundamentala ledarna som tog plats efter revolutionen; Varför stöttar vi inte dessa människor!? Varför spoottar vi bara på dem för!?

  SvaraRadera
 6. Ja till moskébyggen, men inga pengar för att rusta förfallna kyrkor…

  Vad är det för balans?

  SvaraRadera
 7. Moskén finansieras av svenska muslimer, donatorer och organisationer.

  SvaraRadera
 8. @ ionize

  Det har ingen betydelse om Moskén finansieras av svenska muslimer, donatorer och organisationer.

  Moskéer är odlingsplats för islamistisk extremism, antisemitism och för att förmedla medeltida värderingar som inte hör hemma i en modern sekulär demokrati?
  Se en svensk(!) Imam som vill dränka judarna i muslimernas spott;
  http://youtu.be/M5osyP290Rg

  SvaraRadera
 9. Fan Jerry, du är produktiv! Jag har observerat hur du har kopierat och klistrat in samma kommentarer på många bloggar. Ska jag behöva krossa dina patetiska argument för fjärde gånegn idag? Du har inte svarat dem tidigare så jag misstänker att du mest bara trollar.

  Du har inga bevis eller bra argument för dina åsikter, så vad mig anbelangar, Jerry, är du itne värd att ens bry sig om, eftersom du vägrar att lyssna på andras motargument.

  SvaraRadera
 10. När kommer restan av de udda relgionerna att få sina helgedomar byggda och betalade via skatten, typ Asar, Djävulsdyrkare, Hinduer, Darer, Romer, Katoliker, Ateister osv. Eller ska vi också behöva visa oss mäktiga via att spränga saker och människor.

  SvaraRadera
 11. @ Ionize

  Ja, jag är produktiv!

  För att vara en som tycker om Islams värderingar, saknar du ödmjukheten!
  Det bara en hund som kan säga ”Men idiot, sätt in det i ett sammanhang.”

  Det faktiskt handlar om en framtida moské i Skärholmen utanför Stockholm, INTE om konflikten mellan araber(palestinier) och israeler!

  Om man skall hinna att kommentera dig på olika bloggar så måste man kopiera (http://demofon.se/?p=1858) och klistra in NÄSTAN samma kommentar på de bloggar du härjar på.

  Du skriver "..är du itne värd att ens bry sig om..", varför kontrar du då mina kommentar?

  SvaraRadera
 12. För att jag vet inte bättre :)

  Och kom inte och säg att jag saknar ödmjukheten i Islam, för det har heller ingen relevans. Jag ÄR INTE muslim så det spelar ingen roll. Jag är FÖR friheten och jag är MOT dumheten. Men till skillnad från dig, Jerry, så tycker jag att dumheten är VARFÖR och VAD folk säger, inte ATT de säger något. Du, Jerry, och många av dina gelikar trampar attackerar folks val av liv och krossar därmed vissa basala mänskliga rättigheter. Du behöver inte tycka om det, men vill du kontra det så måste det till mer än tendensiösa åsikter som inte har någon substans. Där kommer jag in; Består dina human-aggressiva åsikter inte av annat än substanslöst dravel så ser jag dem som ett hot mot vårat demokratiska samhälle och går till attack. Jag hatar inte dig eller din rätt till att ha en åsikt, men fan vad jag hatar att folk tror att de kan använda tomma argument och sedan sätta på skygglappar och kalla oss rationella för naiva.

  Vakna, Jerry, and smell the ashes.

  SvaraRadera
 13. ionize: Snacka om att göra en höna från en fjäder...

  Läs igen Ann Helena Rudbergs text och lär dig att Islam är inte en kultur, Islam är ideologi.

  Du är ordentligt förvirrat "Jag ogillar religion, men jag gillar folks rätt till religion (och rätt till friheten FÅRN religion likaså)", det är kristallklart.

  SvaraRadera
 14. Ja, det är kristallklart, i varje fall för de med en basal bildning. Ska jag stava ut det åt dig? JAG är inte troende, och jag anser att religion många gånger förleder folk och förvanskar förnuftet. MEN jag är även för demokrati och mänskliga rättigheter, så jag gillar att folk FÅR tro. Jag gillar även det som hände i.o.m religionsfrihetlagarna i mitten av 1900 talet då man beslöt att man även får ha rätt till att INTE tro som en mänsklig rättighet. Klasklart.

  Än en gång har du släppt en kommentar som inte vill säga någonting. Är islam en ideologi? Jaha, okej, det säger du... vad backar du upp det med då? Själv har jag felrtalet studerat islam och läst böcker på ämnet som säger motsatsen. Jag kan ge dig en bra litteraturlista om du vill ha.

  Islam är främst en religion, ja, men den är så pass integrerad i ursprungsländerna att den har fått ett mycket stort kulturellt värde. Jag säger varken bu eller bä om detta, bara konstaterar att det är så. Tänkt dig att det är på samma vis som vi har, i svensk kultur, julafton och påsk, som är grundade på en kristen religion (eller ideologi som du felaktigt benämner saken).

  Gällande Rudbergs text, ge mig gärna en länk så kan jag gärna läsa texten, och granska den åt dig. Vem vet, jag kanske kommer hålla med om vad som står. Jag är öppen. Det är inte du däremot, Jerry, och du skulle kunna komma långt om du började göra dina egna granskningar istället för att bara spekulera och sprida rykten du hört från andra bloggar.

  SvaraRadera
 15. ionze och jerry: Jag tror ni båda har rätt i era världar. Ha en glad påsk annars! Påsk är en urgammal sedvänja, som inte bara har med kristendom att göra precis som julen är det.

  Människor har i alla tider behövt hopp om att livet skulle komma åter efter en lång och kall vinter. Och haft behov att skydda sig mot ondska och se mot det goda. Däri har sedan olika religioner utkristalliserat sig. Dock var alla gudarna rätt kvinnliga förut. Moder Jord sågs som en kvinna; Gaia i Grekland.

  Människor har i alla tider försökt att förklara det de har sett omkring sig med berättelser, skrönor och olika sorters mer eller mindre religiösa historier. Dock ser jag själv fram emot när vi inte längre behöver tro på vad makthavare (politiska eller religiösa) säger utan kan tänka och känna efter själva. Och också skåda inåt, vilket kan betyda att ta in universum i sig själv.

  SvaraRadera
 16. Ann Helena: Jag önskar dig en glad påsk!

  SvaraRadera
 17. Ann Helena: True that (är dock skeptisk till new-age mumbo jumbot, men det är din rätt att uttrycka dig hur du vill) Glad påsk, och ursäkta om vi skräpat ner din blogg med en kanske lite väl häftig diskussion :)

  Jerry: Glad påsk på dig med. Kan inte låta bli att tro (iaf hoppas) att du kanske någonstans kan tänka dig att begunda mina ord (eller iaf läsa de böcker jag nämnt, de är faktiskt väldigt intressanta :) )

  SvaraRadera
 18. Ionize: Tack för att jag får uttrycka mig hur jag vill. Du är verkligen generös!

  SvaraRadera