måndag 4 april 2011

Livsfarligt med semester

En man och en kvinna från Jämtland omkom när de duschade i lördags i Thailand. En väninna som hörde ett skrik försökte återuppliva en av dem, men fick själv stötar.

De båda var i 25-årsåldern och reste tillsammans med två andra. Dessa båda kommer nu att återvända hem.

Det hela anses vara en olycka, men riktigt hur duschen kunde bli strömförande är inte utrett.

Hotellägaren, som försökte rädda dem, hävdar att vattnet inte kan ha blivit strömförande. Den elektriska apparat som var närmast var en varmvattenberedare, men den fungerade som vanligt. Och den delades av rummet bredvid, där det också duschades.

Kvinnan låg med duschvattnet rinnande över kroppen medan mannen låg bredvid. Det är farligt med elektriska apparater i badrum. Vatten och el går inte ihop, men i det här fallet vet vi inte om det fanns något sådant i närheten, tex hårtork eller rakapparat.

Ett 70-tal svenskar dör varje år i Thailand utom det år tsunamin slog till år 2004 på annandag jul då 543 svenskar dog. Omkring 300 000 svenskar åker varje år till Thailand. Förutom Spanien är det dit vi svenskar åker mest på semester.

2 kommentarer:

  1. Och med tanke på ozonskiktet och cancerrisken blir det ingen solsemester blir det ingen solsemester till Nordpolen.

    SvaraRadera
  2. Purusha: Tack för det intelligenta inlägget! Visst är de ett eländes elände med den förbenade stränga vintern, som ställer till det så att när våren äntligen kommer ska det inte gå att sola... vi bryr oss nog inte i vår familj åtminstone.

    SvaraRadera