torsdag 31 mars 2011

Unicef slipper Mikael Persbrandt

Det var väl bra att Mikael Persbrandt har beslutat att lämna som Unicefs ambassadör. Så där gick alltså gränsen, vid kokainbrott.

Det återupprättar inte min tro på organisationen, men det är bra att det åtminstone fanns en gräns för detta till synes så ärofulla jobb, som skådespelare, sångare, sportkändisar och någon författare innehar.

Ifall inte ens en ambassadör skulle behöva följa lagen så vore det något märkligt. Och att gynna kokainmaffian, där gick således gränsen för Unicef. Nu vet vi det.

Här har jag tidigare skrivit om Persbrandt och Unicef.

Det stämmer fortfarande att Unicefs ambassadörer är vita rika kändisar och det är alltid svarta barn de vill ses tillsammans med på bilderna i god tradition som vita missionärer.

Fast missionärerna bodde åtminstone där. Här gör kändisarna ett snabbt nedslag och får god PR för sig själva och flyger sedan tillbaka till sina rika lyxliv igen.

2 kommentarer:

  1. Fixa en behandling till han istället och låt han fortsätta som ambassadör, det slår nog bättre än att focka honom....eller, bara en tanke liksom...

    Leffe...

    SvaraRadera
  2. Himpa Leffe: Det är liksom inte Unicefs uppdrag att fixa missbrukare... de har tagit på sig att fixa barnen i världen... långt kvar tyvärr... blir nog aldrig klart kan jag tänka... och Persbrandt har nog råd att fixa till sig själv, men jag skulle tro att lusten tryter. Han älskar ju kola... har han sagt. Till polisen...

    http://www.expressen.se/nyheter/1.2371167/persbrandt-till-polisen-jag-alskar-kola

    SvaraRadera