torsdag 24 mars 2011

Mikael Persbrandt är avstängd från Unicef

Jag fick i dag ett mejl från Unicef sedan jag tidigare fått ett inbetalningskort från dem och bad dem att sluta skicka sådana. Insamlingsassistenten skriver:

"Vi utvecklar just nu våra strategier här på UNICEF och ser över ambassadörernas insatser. Givetvis kommer också det som nu hänt med i diskussionerna när vi bedömer om Mikael Persbrandt i framtiden kan bidra positivt till UNICEF.
UNICEF kommer inom kort att ha ett samtal med Mikael Persbrandt om hans engagemang. Jag kan också berätta att han under våren inte har några åtaganden inplanerade för UNICEF. Att tillsätta en ambassadör är en process där vi väger in många aspekter. Det samma gäller också när vi säger upp samarbetet. Det är inget som sker omedelbart och inget som heller sker via media."

Har Unicef någonsin sagt upp samarbetet med någon ambassadör? Var det så med Robyn som var med ett par år? Efter sin andra skiva så ägnade hon sig åt Unicef. Det var år 1999, men hon slutade igen för att ägna sig åt sin musik. Det var ingen skandal runt henne.

Detta är den första knarkskandalen, som Unicef har råkat ut för. Persbrandt är missbrukare. Det har han som livsstil. Knark drabbar också barn i världen. Det går inte ihop med rollen som djupt engagerad för barn i världen.

Så här fortsätter mejlet från Unicef:

"Att Mikael Persbrandt tagit narkotika är något som vi givetvis tar starkt avstånd ifrån. I vår överenskommelse med ambassadörerna slår vi tydligt fast att det krävs att man ställer upp på UNICEFs värderingar och att man som ambassadör ska bidra positivt till vår organisation. Den aktuella händelsen strider givetvis mot detta.

Mikael Persbrandt har öppet, i olika intervjuer i media redogjort för sitt missbruksbeteende. (Narkotika har dock aldrig nämnts i sammanhanget.) Han har också berättat att han mognat och att han arbetar aktivt med att komma till rätta med sitt beroende. Det är något som vi tagit fasta på."


Han har alltså "mognat" och jobbar aktivt på att "komma till rätta med sitt beroende". Hur många år behöver han? Mikael Persbrandt är född 25 september 1963 och har inte många år kvar till femtio. När blir en människa mogen nog att inte missbruka?

1 kommentar:

  1. Hej, enligt Börje Ahlstedt är Persbrandt en posör. Måhända utnyttjar han även Unicef för att posera. Mvh, B-E

    SvaraRadera