tisdag 1 mars 2011

Khadaffi är en evig galning

Det finns ingen skillnad på den mannen Gadaffi eller Khadaffi eller andra makthavare beskrivna i litteraturen och verkligheten, som kejsar Nero eller Richard III. Eftermälet för honom kommer med andra ord inte att bli gott.

Kejsar Nero tog livet av sig och Richard III dödades i strid. Vilket ödet blir för Khadaffi vet vi inte, men något av dessa är troligt.

I en intervju på måndagen så framträdde Khadaffi som den bisarre galning han har blivit. Han ljög helt enkelt för intervjuaren från ABC.

Han sade att hans folk älskade honom och att ingen demonstrerade och han skrattade ut intervjuaren när hon frågade om han skulle lämna Libyen.

Kanada och USA är beredda att ingripa om det blir mera våld i Libyen. Fartyg har dragits närmare i Medelhavet och sanktioner pågår från olika håll. I England stoppades en stor utförsel av pundsedlar. Närmare 9,5 miljarder kronor förhindrades att nå Libyen.

Den amerikanska FN-ambassadören Susan Rice uttalade det hittills starkaste fördömandet av den libyske ledaren från diplomatiskt håll. Bland annat att han "slaktar sitt eget folk" och att han har "förlorat kontakten med verkligheten".

2 kommentarer:

  1. Nu är det enkelt att kritisera honom och de andra diktatorerna i mellanöstern och nordafrika men hyckleriet bland våra leda har och är stor. Vi kan ju bara ta den värsta staten av dom alla Saudi-arabien. Där svassar vi fortfarande runt.

    SvaraRadera
  2. Nils Dacke: Det är enklare för vanligt folk att se vad dessa stater går för. Vi har inga bindlar för ögonen. Men det bästa USA kan göra är väl att suga upp deras olja till sista droppen, kör bil som fasen Amerika! Då får araberna återgå till sin beduintillvaro sedan i öknen. Obs jag skämtar en smula... måste kosta på mig det en stund, annars blir bloggen för gravallvarlig.

    SvaraRadera