torsdag 24 mars 2011

Ufo över Gardemoen

En okänd farkost stoppade trafiken över Oslos flygplats på eftermiddagen och kvällen i dag. Flygtrafiken fick omdirigeras, men man vet ännu inte vad det var för föremål.

Kanske en hängglidare eller något annat litet flygande föremål. Det gick inte att ses på radar, men flygplanen upptäckte det och larmade.

Det låter lite mystiskt, ungefär som om något särskilt utomjordiskt har hänt. Men förmodligen är det en ballong på villovägar eller något annat föremål, som var i vägen.

Roswell, USA 1947 är fortfarande den mest berömda Ufo-incidenten. Kring denna händelse har en hel industri vuxit fram, som tror på utomjordningar.

Den anstormning av ufon, som uppträdde efter andra världskriget har förklarats ha att göra med teknisk utveckling och också med att människor längtade efter något annat efter denna historiska mänskliga och sociala katastrof.

2 kommentarer:

  1. Tittar du på konst ifrån olika tidiga kulturer så finns avbildningar på "ufo" och främmande varelser. Även i europeisk medeltidskonst. I Anderna i Peru finns landningsbanor och ritningar som bara kan uppfattas ifrån flyghöjd. Dessa är gjorda innan plan fanns.

    Kolla även in Spiralen i Norge från december 2009. Det var ju ingen rysk misil.

    SvaraRadera
  2. Beadsinyourhand: jo visst är det så men man behöver ju inte tro på utomjordingar ändå. Självklart är vi inte ensamma i universum, men varför skulle de besöka oss? Lika lite som att vi besöker dem?

    SvaraRadera