onsdag 9 mars 2011

Den gripne medhjälpare till terrordådet i Stockholm

Den man som greps av polisen i Skottland kommer att förhöras och ställas inför rätta i landet. Han ingår inte i någon terroristcell utan har bott i en kommunal lägenhet sedan i december förra året i Glasgow.

Han verkar komma från Kuwait, talar felfri engelska och har ett asiatiskt utseende. Han ville inte att grannarna skulle gå in i hans lägenhet när han flyttade in, men de fick hjälpa honom fram till dörren.

Polisen i Stockholm har hela tiden trott att självmordsbombaren i Stockholm har haft medhjälpare och det är ett samarbete mellan Säkerhetspolisen och myndigheterna i Glasgow, som har lett till denne mans gripande. Bland annat så hittades en walkie-talkie bredvid den dödes kropp.

Självmordsbombaren Taimour Abdulwahad blev 28 år och han kom ursprungligen från Tranås. Hans änka och tre barn bor fortfarande i Luton norr om London. Medhjälparen är 30 år och sitter inspärrad i terrorcell.

Änkan efter självmordsbombaren, Mona Thwany, har skrivit om begravningen av mannen på sin hemsida. På engelska och svenska.

2 kommentarer:

 1. Det är inget fel på att vara Irakier och absolut inget fel på att vara Muslim.

  Enligt hans fru var han ENSAM ansvarig för sina handlingar....
  Må Allah INTE förlåta honom.

  Men man kan fråga sig hur Taimour som var en 28 år gammal irakisk-svensk (föddes i Bagdad och växte upp i Tranås) med ett svenskt medborgarskap från 1992 en stolt Irakier, men inte en stolt svensk.

  Han älskade sitt land och sina förfäders land: Irak.

  Som medborgare avses i modernt språk en person som har fulla politiska och sociala rättigheter och skyldigheter i en stat.

  Jag undrar varför en individ med svensk medborgarskap som INTE älskar sitt adoptiv land har rätt för svensk medborgarskap.

  SvaraRadera
 2. Jerry: Jag ser sådana individer som Taimour som lika förledda och knäppa som i vilka sekter som helst. Tyvärr. Kristna sektmedlemmar som i Knutby mördar dock bara varandra eller begår kollektiva självmord. Mitt hopp står till att mänskligheten utvecklas förbi dessa urgamla dumheter.

  SvaraRadera