lördag 19 mars 2011

Charlie Sheen tar dödliga doser av kokain

En annan kändis som har problem med kokain är Charlie Sheen. Han går alltid runt med nitroglycerintabletter runt halsen och tar en när hjärtat börjar rusa och kroppen går mot överhettning.

Vid några tillfällen lär han ha varit så dålig att han själv inte kunde ta dessa, men andra människor har då stoppat tabletter i hans mun när de hittade honom.

Han följer i sin fars fotspår, Martin Sheen, som också var missbrukare på sin tid. Han fick en hjärtattack under inspelningen av Vietnamfilmen Apocalypse Now 1979. Han lever dock fortfarande född 1940.

Kokain är ett stort problem i kändiskretsar och har varit det också i Sverige sedan 1980-talet. Innedrog som ger stora problem. På 50-talet var det amfetamin som skrevs ut som uppiggande och bantningsmedel av läkare. Medvetenheten om biverkningarna var inte så stor då.

Det var kokain som styrelseledamoten Jon Spendrup dog av i januari i år. Han hittades när det var för sent, hjärtstillestånd. Han blev 34 år gammal. Här skrev jag om kändisars missbruk och förljugenheten kring detta.

Så att nu också Mikael Persbrandt är påkommen med kokain är allvarligt. Här är andra kändisar, som har fällts för kokainbrott: Sanna Bråding, Fredrik Virtanen, Fredrik Strage, Plura Jonsson och Ola Rapace. Kokainet finns således i journalist-, skådespelar- och musikvärlden.

Kokain kostar omkring 50-75 euro per gram i Europa. Pengar som går till alla led i narkotikaligor och som bekostar annan brottslighet.

Kokain är mycket beroendeframkallande och ger ett kraftigt höjt blodtryck, som kan orsaka hjärtproblem och stroke. Långvarigt bruk genom näsan kan ge skador på vävnaden. Kokain är fosterskadande, det beror på att kokainet begränsar syretillförseln till fostret som då drabbas av syrebrist.

2 kommentarer:

  1. Persbrandt är UNICEF:s representant! Han borde få sig en smäll! Vet han inte att varje gram av skiten ger baronerna, som tillverkar dyngan, ytterligare en chans att plocka till sig i första hand småflickor, skända dem och sedan slänga dem på sophögen? Med pengar som dessa kändisar snortar upp i näsan köper sig knarkbaronerna polisbeskydd, vapen och förstör liv efter liv! Persbrandt har förbrukat sin UNICEF status. Han ska väck!

    SvaraRadera
  2. Ramona: Visst är det så. Man tycker ju att de andra ambassadörerna borde reagera:

    "Det finns idag cirka 30 internationella UNICEF-ambassadörer. Däribland Leo Messi, Orlando Bloom, Susan Sarandon och Mia Farrow. Förutom de internationella ambassadörerna finns det dessutom nästan 200 nationella UNICEF-ambassadörer från olika länder.

    UNICEF Sveriges ambassadörer är Lill Lindfors, Liza Marklund, Kajsa Bergqvist, Mikael Persbrandt, Eva Röse och Mark Levengood."

    SvaraRadera