måndag 7 mars 2011

Att gå in för att bli våldtäktsman

Niklas Eliasson i Örebro verkar ha gått in för att bli våldtäktsman. Istället för att söka hjälp. Han har varit mycket ensam, utan några intima kärleksrelationer som vuxen.

Hans föräldrar skilde sig när han var i yngre tonåren. Eftersom 24-åringen har haft en konfliktfylld relation till sin mamma har han bott hos pappan. Efter att ha gått ut gymnasiet utan godkända betyg i alla ämnen hoppade Niklas Eliasson mellan komvuxstudier och extrajobb.

Han har haft problem med alkohol och narkotika och har spelat dataspelet World of Warcraft så mycket att han har upplevt det som ett beroende.

Han har sagt att han i 12–13-årsåldern började dricka sig berusad varje helg och att hans alkoholkonsumtion ökade under året före gripandet. Niklas Eliasson har även rökt cannabis regelbundet sedan han var 17 år.

Detta är ett recept på hur man hamnar utanför samhället. Uppenbarligen övergiven av föräldrarna i en känslig ålder. Och lämnad att på egen hand för att försöka bli en samhällsmedborgare. Dömt att misslyckas när det är drogerna, som har fått ta hand om honom.

Han är åtalad för femton överfall på kvinnor och rättegången börjar den 17 mars. Det betyder att han är hitills Sveriges värste serievåldtäktsman. Han är född i november 1986. Skorpion.

7 kommentarer:

 1. En sjuk människa som har blivit sjuk av att ingen brydde sig om honom. Hur många sådana fall finns det som ingen känner till, eller ens vill känna till. Det är antagligen enklare att säga att män är onda och våldtar för att de är män. Istället för att inse att många är trasiga själar som aldrig någonsin har fått den kärlek de behöver för att utvecklas till empatiska och väl inordnade samhällsmedborgare.

  SvaraRadera
 2. Harry Sett: Jo du har rätt. Jag undrar över hans föräldrar och särskilt hans mamma. Det startar aldrig med en människa, utan det finns ett mönster sedan länge.

  SvaraRadera
 3. Så enkelt att säga att han är sjuk, en diagnos, så bra. Det ni framhåller är allmänna faktorer i den bild som leder till det inträffade. Men hur förklarar ni att de allra flesta med en likartad bakgrund, eller mycket värre, INTE blir serievåldtäktsmän? Förenklade förklaringar och 'stackars kille' är också farligt, inte på samma påtagliga, vidriga och fysiska vis som för de drabbade kvinnorna, men på avtrubbande och överslätande vis; ni normaliserar det ('han har haft det så svårt').

  SvaraRadera
 4. Hans: Nä jag gör det inte... han har en konstaterad psykisk störning. Antagligen en allvarligt sort. Annars går inte folk omkring och hör röster, som säger "ta henne". Och naturligtvis borde han ha fått hjälp långt tidigare. Det otäcka är att ifall inte föräldrarna fattar så fattar ingen. Tyvärr är det vanligt. Jag har själv varit utsatt för sådana här knäppisar som liten, så jag vet hur det känns. Jag normaliserar ingenting.

  SvaraRadera
 5. Både Hagamannen och den här har konsumerat stora mängder alkohol, de tär något som det borde talas mycket mer om särskilt sedan vi nu mer i Sverige säger oss var mer kontinentala med alkohol.Fast volymerna har ökat oerhört mycket sedan vi inte bara dricker starksprit utan också allt mer av vin i box (där man ej kan se hur mycket man har druckit).
  Stort alkoholintag leder alltid till sjukliga förändringar av hjärnan och beteendet, det vet jag då jag umgås med en man (vän till vän) som är alkoholist.
  Mikael i go:teborg

  SvaraRadera
 6. Mikael: Jovisst är det så... har själv haft en pappa som söp som en häst. Men inte slog han ned nån på stan för det. Men kombinationen alkohol och narkotika kan väl åstadkomma en del. Plus en taskig barndom då...

  SvaraRadera
 7. Och så här kan man också bära sig åt när man super och drogar... människor är olika:

  http://www.expressen.se/noje/tvsajten/1.2357476/charlie-sheen-sparkas-fran-two-and-a-half-men

  SvaraRadera