onsdag 30 mars 2011

Han utdömde själv sitt straff

Den 52-årige mannen, som mördade Eva Magnusson i Örebro är död. Han hängde sig själv på gymmet i häktet när han var ensam där en stund.

Kan man hindra en mördare från att ta död på sig själv? Denne till synes vanlige och duktige man, som uppenbarligen var skyldig till det grymma styckmordet på sin älskarinna.

Människor är underliga djur. Vi kan ha en yta som inte alls stämmer med vårt inre. Det går inte att avslöja genom vad människor säger utan bara genom att skärskåda deras handlingar.

Denne man, som i går fyllde 52 år valde att försvinna från den här världen. Han hade uppenbarligen en annan uppgift: att värna om och ta hand om andra. Han gjorde det till en viss del i sitt liv, men han hade också inom sig raka motsatsen.

Hans uppgift borde ha varit att lära andra livets lag, att hjälpa dem att finna livets skatter. Han skulle ha varit en budbärare för idealitet och inspiration, för konstnärskap och filosofi, men han klarade det inte.

Jag hoppas för hans skull att det finns fler liv än ett att välja på så att han får en ny chans. Och jag lider med hans sambo, som har fått veta allt detta nu om denne charmige man. För det var han väl?

PS. Han hängde sig i ett skosnöre. Varför har skorna på häktet snören? Med kardborreband kan man inte hänga sig. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar