tisdag 22 mars 2011

Gå inte på falska arv

Jag blir förtvivlad när jag läser om hur dumma människor är. De blir avlurade massor med pengar för att de tror att de ska få ännu mer. Giriga människor går att lura hur långt som helst.

Särskilt pensionärer är tydligen utsatta och luras av de sk Nigeriabreven, som utlovar arv från avlägsna släktingar. Kruxet är bara att för att få ut arvet måste det betalas stämpelavgifter och skatter, ibland ända upp till en miljon.

Herregud ägna era liv åt något annat än att gå på dessa försåtliga minor. Det är nog jobbigt när man har fått ett äkta arv. Det är så mycket att ta hand om uppblandat med många känslor och stor sorg.

För andra dagen i rad har jag rensat ut i min gamle andrapappas lägenhet. Han dog i december, men vi har inte kommit längre än så. Men till nästa vecka ska det vara ordning och reda för då kommer Myrorna och ska hämta. Vi skänker bort möbler och annat till välgörande ändamål hos Frälsningsarmén.

Var inte giriga människor. Det gynnar ingen i längden. Inte har vår andrapappa någon glädje av sina pengar och andra ägodelar nu i himlen. Släng alla mejl som utlovar storkovan. De är bara lurendrejeri!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar