söndag 20 mars 2011

Khadaffi anfalls eller många dödas och skadas

Detta är de stora tidningarnas vinklingar på att FN:s resolution har lett till att flyg och robotar från Europa och Amerika har anfallit Libyen. Den viktigaste uppgiften är att skydda civila.

Dagens Nyheter har betoning på att många har dödats och skadats medan Svenska Dagbladet sätter huvudrubrik om att det är Khadaffi som anfalls.

Expressen rubricerar att det är Khadaffis bunker som är under attack. Han har gömt sig där precis som en annan diktator en gång gjorde: Hitler i bunkern i Berlin. Precis som Hitler lät Tyskland förstöras kommer Khadaffi att lägga Libyen i aska har han lovat innan han försvinner och naturligtvis avliva alla som inte lyder order.

Khadaffi hotade också civila mål i ett tal han höll i natt. Det skriver Aftonbladet. Han menar att hela Nordafrika och Medelhavet nu befinner sig i krig tack vare "korsfararna", som han föraktfullt kallar de anfallande styrkorna.

Khadaffi har tillgång till senapsgas skriver Göteborgs-Posten, som skulle kunna döda ett stort antal av Libyens invånare.

Vi har sett det här scenariot många gånger i världens historia. Frågan är bara hur mycket blod, som kommer att krävas för att en förändring ska kunna ske i Libyen.

5 kommentarer:

 1. Nu har EU med USA fått på halsen Libyanistan!

  Frågan är hur kommer det sig att Arabförbundet inte genomfört militäraktionen?
  Press TV njuter med rubriker ”Spain, Norway, Denmark join war party”, WAR PARTY…
  Kommentarer till artikeln visar stämningarna mot EU/USA;
  ”DEEN
  IRAN ITS WILL BE NEXT TO YOUR DOOR.ALLAH HELP ARAB and MUSLIMS COUNTRIES.arab and muslims leaders show your solidarity and save your citizens from evils(usa and westerns)
  Ali
  No suprise, here. It’s always been a racist imperialists against the rest of the world. The issues in Libya are for the Libyans to decide and now that we see these imperialists bombing the nation, it makes one wonder what’s really going on in Libya and if we’ve been given the correct information. America and its imperiallist allies must be resisted.
  DEN
  CHRISTIAN KILLING MUSLIMS IN WORLD WIDE(THIS USA AND WESTERNS ALL ARE CHRISTIAN)OUR MUSLIMS LEADERS ARE SLEEPINGAND THE NEED TO SAVE THERE BANK BALANCE IN USA AND WESTERNS BANK.MUSLIMS LEADERS ALLAH WILL PUNISH YOU ALL ARE.” och så vidare och vidare….

  SvaraRadera
 2. Otäckt hur man kan vrida svart till vitt och förneka det uppenbara. Så har tyranner gjort i alla tider - i stort som smmått. Tyvärr går många på lögnerna. Arabförbundet borde ha deltagit i operationerna mot Libyen för länge sedan!!!! Varför gör dom inte det nu???

  SvaraRadera
 3. Så skrev jag på förmiddagen;

  "Nu har EU med USA fått på halsen Libyanistan!
  Frågan är hur kommer det sig att Arabförbundet inte genomfört militäraktionen?"

  Nu läser man i DN;

  "Arabförbundet kritiserade på söndagen det militära anfallet mot Libyen. Det avvek från planen – att upprätthålla en flygförbudszon, enligt generalsekreteraren Amr Mussa."

  SvaraRadera
 4. Bara så att Jerry (och "arabförbundet") fattar: För att upprätthålla en flygförbudszon MÅSTE de inblandade aktörerna se till att detta är möjligt! Detta medför i sin tur att man måste slå ut de som skjuter på de som försöker upprätthålla en fungerande flygförbudszon. Någon som inte hajar? Jag vill samtidigt framhålla att jag inte alls är överens kring det som nu pågår för att västmakterna skall trygga oljetillförseln från Libyen. Om Gaddafi skulle börja spränga oljekällor - som han hotat med - lär det bli full kalabalik....... i en värld där oljan börjar ta slut!

  SvaraRadera
 5. Ett friare norra Afrika minskar flyktingtrycket på södra Europa.

  SvaraRadera