fredag 15 oktober 2010

Thomas Bodström får inkomstgaranti

Han kan få en stor del av sin lön på 55 000 kronor från riksdagen som garantilön när han slutar. Under ett år har han rätt till 80 procent av lönen plus vissa tillägg.

Nu när han har bestämt sig för att sluta är det ändå inte slut med pengarna. Han behöver bara begära att få dem. Så kan han skriva sin bok om politiken på betald riksdagsgaranti.

Det är ju till och med bättre än att få ledigt med lite barnledighetspeng. Så det kanske var meningen från början. Varför skulle han annars störta iväg så där? Till USA.

Nu kan han ju säga att riksdagen tvingade honom att avgå. Så han behöver lite plåster på såren för det. Eller vad tror ni?

Om han hade varit över 50 år hade folket kunnat få betala hans lön till pensionen.

Men nu lovar han att inte ta ut en krona i garantilön. Så bra!

5 kommentarer:

 1. Hur han än vände sig skulle han vinna. Vissa kan se om sitt hus. Tror han vinner sympati på att stanna hos sin familj. Hur skulle det annars ha sett ut? Tror att det här snacket om att det är så fint att vara riksdagsedamot är en bluff. Det är bar hårt och tråkigt arbete. Dock välbetalt. Men i alla fall. Nu fick Bodström är bättre sits. Han har tjänat på hela karusellen. Och all uppmärksamhet i media sen. På sin blogg puffar han för alla sina böcker. Han är ett PR-geni skulle jag vilja säga som använder det som bjuds - man kan säga att skattemassan är hans hala bananskal.

  SvaraRadera
 2. Helena: Ja han liknar kompisen Liza Marklund, helt uppenbart. Det är nog synd om grabben. Han ville aldrig bli politiker som pappa, men tvingades ;)

  SvaraRadera
 3. Här är mer fakta:

  http://www.realtid.se/ArticlePages/201010/15/20101015112134_Realtid447/20101015112134_Realtid447.dbp.asp

  SvaraRadera
 4. Skrev lite fel här och där. Ser inte bra ut. I Risdagen är det bara... och än bättre sits.

  Tror Bodström njuter av att vara i rampljuset från over there. Man ska lysa med sin frånvaro. Bra upplägg. Alla ska snacka om en - det är credot i vår tid.

  SvaraRadera
 5. Helena: Så sant. Det ska pratas till varje pris. Det ser vi i mamma-pappa-debatten nu också. Anything goes! Stackars barn.

  SvaraRadera