onsdag 20 oktober 2010

Saudiarabisk prins fälld för mord

Det var prins Saud Abdulaziz bin Nasser al Saud, som fälldes för mord på sin betjänt Bandar Abdulaziz i London i går.

De båda var homosexuella och det var efter mycket champagne och partydrinkar, som prinsen grovt misshandlade och ströp den föräldralöse och adopterade betjänten.

Detta var ett sado-masokistiskt förhållande, där den mördade inte gjorde något som helst motstånd. Offret hade många skador på kroppen medan prinsen inte hade en skråma.

De bodde på ett femstjärnigt hotell i London och prinsen försökte först hävda diplomatisk immunitet. Men det gick inte.

Prinsen har hela tiden nekat till brottet ända tills för två veckor sedan då vissa erkännanden kom. Han ville bli fälld för dråp.

Hans far var i rätten i Old Bailey och bröt samman vid beskedet om att sonen var skyldig. Prinsen kan aldrig återvända till Saudiarabien eftersom homosexualitet straffas med döden där.

Straffet kommer att meddelas i dag. Prinsen riskerar livstid.

Han kan också få asyl i England när han släpps ut ur fängelset, för i Saudiarabien tillämpas sharialagar.

I det saudiarabiska kungahuset ingår omkring 7 000 prinsar, som lever på apanage från det oljerika landet. De allra mest belönade, som står närmast kungen kan få upp till 500 miljoner per år.

Uppföljning kl 12.50: Sky News meddelar att prinsen får livstid eller minst 20 års fängelse.

Kung Abdullah, som härskar i Saudiarabien är prinsens morfar. Amnesty har vädjat till kungen att inte verkställa det dödsstraff, som två män står inför med anledning av "svartkonst" och "häxeri". I år har nitton personer avrättats i landet.

2 kommentarer:

  1. Stackars Bandar! Stackars slav hur han ska ha haft det. Så rika dom är bara för att dom har olja som vi vill ha för att överleva. Nä, hoppas han får livstid. Äckel!

    SvaraRadera
  2. Helena: Jo Bandar var slav det har du rätt i. Och sådant här försvarar folk som gillar masokistiskt sex. Så sjukt. För de var ju ihop frivilligt. Livstid har den fine prinsen verkligen förtjänat. Ska kolla om det har kommit någon dom och följa upp det.

    SvaraRadera