fredag 1 oktober 2010

22-åringen begärdes häktad för mord på Elin Krantz

UPPDATERAD

Han begärdes häktad på sannolika skäl och häktningsförhandlingen hålls i morgon lördag. Det är den högre misstankegraden. Misstanken framstår vid en objektiv bedömning som berättigad.

Det som bla kan fälla honom är att han ljuger om när han kom hem. Låset till huset där han bor är konstruerat så att det går att se när någon har öppnat porten och till vilken lägenhet denne hör.

Elin Krantz slogs ihjäl med en sten. Gärningsmannen/männen försökte sedan gömma kroppen under stenar. Ett liknande tillvägagångssätt som Nancy Tavsan utsattes för i vintras i Hjällbo. Där använde gärningsmannen en magnumbutelj.

Enligt åklagaren så är mordplatsen någon helt annanstans än vid Temperaturgatan. Den är istället vid Hjalmar Brantingsplatsen mycket närmare stan. Sju kilometer från där kroppen hittades.

Men det där var lite fel. Åklagaren förklarade inledningsvis när häktningsförhandlingen började på lördagen (2.10) att första brottsplatsen var på Hjalmar Brantings-platsen. Orsaken var att den första anmälan som upprättades var människorov. Den hängde kvar av misstag när häktningsframställan lämnades in.

PS. Jag vet hans namn, men jag skriver det inte här. Han är född 1987 sent på året och bor alltså på Temperaturgatan. Han har enligt uppgift bott här i ungefär ett år. I huset bor också hans äldre fru. Plus två barn. Han har flyttat hit från USA och har suttit i fängelse där. DS.

PSPS. Han häktades som väntat på lördagen. Förhandlingen tog drygt en timme och han kommer nu att sitta häktad i två veckor. Så lång tid har åklagaren på sig att väcka åtal. DSDS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar