torsdag 14 oktober 2010

Niklas Eliasson begärs häktad på sannolika skäl

Det är den starkare misstankegraden. Han anses bunden till två våldtäkter och två försök till våldtäkter i Örebro. En av dessa redan 2005. Han är i dag 23 år gammal.

Hans tidigare klasskamrater kunde knappt tro att det var han som polisen grep. Han som var lite blyg och tyst i skolan och som inte gjorde något större väsen av sig. Polisen tog honom i källaren i huset, där hans föräldrar bor.

Dock går kvinnorna i Örebro inte säkra eftersom det också i morse var en kvinna som blev överfallen. Det sägs vara en äldre man, som överföll en 25-årig kvinna.

Besvikelsen över att det inte är slut är stor i Örebro.

Uppdaterad den 15 oktober: Häktesförhandling pågår bakom stängda dörrar i Örebro. Den började kl 10:30. Niklas Eliasson erkänner en våldtäkt. Han var kallad som till i måndags för att lämna dna-prov, men då ringde han och sa att han inte kunde komma. Kvinnorna som överfölls i söndags kunde berätta hur gärningsmannen såg ut. Detta plus denne 23-åring, som inte infann sig gjorde att han kunde gripas.

Nu vid 12.45 är Niklas Eliasson häktad för alla de fyra fall av våldtäkt och våldtäktsförsök, som han misstänks för. Det sista våldtäktsförsöket i söndags blir klassat som åtminstone misshandel.

Till och med någon polis har uttalat sig på ett medeltida sätt om Niklas Eliasson. Stämningen är mycket hätsk mot honom. Inte minst på nätet. Men vi lever på 2000-talet och sådana metoder passar inte i ett civiliserat samhälle.

7 kommentarer:

 1. Glädjen och lättnaden var stor när den svenske gärningsmannen gripits. Polisen meddelade som förväntat att det inte finns några misstankar om att det skulle kunna vara fler (t e x utländska) gärningsmän.
  I artikeln anges som vanligt inte något signalement. Det skulle ju kunna spä på våra fördomar.

  //Pops

  SvaraRadera
 2. Pops: De pk-korrekta ropade hej för tidigt tror jag. Fler våldtäksmän går lösa. En lär vara mörkare än denne ljushylte och rödhårige med blå ögon. Bovar är bovar hur de än ser ut. Dock.

  SvaraRadera
 3. Äckliga typer hur än dom ser ut. Verkar vara en Niklas Lindgrentyp. Nä, dom skulle steglas dom jävlarna.

  SvaraRadera
 4. Helena: Vi har inte det längre. Det är 1700-tal. Nu ska han få vård. Om det ändå fanns någon bra vård.

  SvaraRadera
 5. Strängare straff är en möjlighet, vad får man på en våldtäckt, 3-5 år? VAD ÄR DET!?

  De har sabbat hela livet för flickan. Jag säger HÅRDARE STRAFF!

  SvaraRadera
 6. Anonym 17:40: Jo jag har själv börjat tänka i de termerna. Vi är nog för blödiga i det här landet. Men å andra sidan så får vi ju betala hela deras liv i fängelse. Gratis mat, gratis studerande osv. Svårt det där.

  SvaraRadera