lördag 9 oktober 2010

Vi 40-talister är inte för många

60-talisterna är fler än 40-talisterna. Det blev de redan 1993 och det finns en höjdpunkt i befolkningsutvecklingen också på 90-talet. Dessa 90-talister kommer att bli fler än alla andra kring 2020.

Så inte finns det någon brist på folk=arbetskraft inte. Detta är bara bluff och båg. Vi 40-talister kommer förstås att dö undan, precis som alla andra generationer har gjort, så bekymra er inte så mycket.

Det borde inte välfärdsforskaren Andreas Bergh heller göra. Särskilt som han går ända fram till 2050 i sina påståenden. Vem vet ens om vår planet finns år 2050?

Den kan vara i stort sett befriad från mänsklighet om klimatforskarna får bestämma åtminstone. För då har alla kuststäder försvunnit under havens yta.

För att inte tala om någon supervulkan på jordens yta får utbrott och hindrar solinstrålningen under ett par år. Inte mycket kvar av odlingsbar mark då. Eller några skördar att tala om.

Men i denna välfärdens forskningsvärld ska alla siffror bara dras rakt ut i rymden.

År 2050 tänker åtminstone inte jag vara kvar på denna jorden. Då skulle jag i så fall vara 105 år. Inte så kul att leva då tror jag. Tror knappt en enda 40-talist är i livet. De yngsta skulle vara kring hundra år.

Så dra en annan vals herr välfärdsforskare! Och sluta att förfölja den folkgrupp, som har försörjt både föräldrar, barn och barnbarn redan nu med sina skattepengar och sina löner.

Vi tillhör antagligen den sista generationen, som arbetade mer än 40 år och som betalade skatt ordentligt!

2 kommentarer:

  1. Just det! Dra en annan vals och spela inte ut generationer mot varandra. Så urboda dumt och barnsligt. Har dom inget annat att syssla med???

    SvaraRadera
  2. Helena: Nä det verkar aldrig ta slut det där hackandet... och inte kan man anmäla dom till DO heller...

    SvaraRadera