lördag 16 oktober 2010

Hjälten Yonni från gruvan

Han bor ihop med Susana, men är gift sedan en massa år med någon annan. Det är Susana också. Gift med någon annan.

I Chile som är katolskt är det inte lätt att få skilsmässa. Då måste man få specialtillstånd och buga och bocka för den kyrkliga makten. Skandal blir det också. Plus att advokater kostar pengar. Så människor tar den lättaste utvägen.

Men i medierna världen över har detta smällts upp som ett triangeldrama. Hustrun och älskarinnan som "upptäckte" varandra stående där med varsitt plakat vid gruvan. I själva verket var det Susana som berättade om raset för hustrun.

Men Susana lever också i den macho-värld, som männen ska befinna sig i och särskilt då de som jobbar i gruvan. De är karlakarlar. Så Susana säger att hennes man har massor med kvinnor. Han är en riktig superman. Eller är det pressen som skarvar?

Välkommen hem Tarzan. Jane väntar på dig i ditt hem. Så stod det på en skylt utanför huset, där de bor. Han kom vid midnatt i sällskap med carabineros.

2 kommentarer:

  1. Det är media som vinklar. Blir bättre story om man inte skriver som det är.

    SvaraRadera
  2. Helena: Du har säkert rätt. Det ska vara sagor och skrönor, som passar in i de mönster vi känner till sedan hedenhös. För då känner vi igen oss och kan känna de känslor, som binder oss vid kvällstidningarna, som behöver sälja lösnummer. Min gamle lärare på journalisthögskolan brukade kalla det vårt dagliga behov av 20 minuters känslosvall.

    SvaraRadera