måndag 4 oktober 2010

Det blev rätt talman Per Westerberg

Ja det var väl det jag trodde. Rätt talman på rätt plats. Per Westerberg (m) utsågs efter att Thomas Bodström uteblivit och en vänsterpartist glömde sig kvar på toa.

Röstsiffrorna blev 194 mot 153. Så Per Westerberg vann med stora siffror. Inga problem. Demokratin fungerar.

Talmansvalet genomfördes med sluten omröstning. Och var och en fick gå fram och lämna sitt kuvert till Mona Sahlin, som satt som tillförordnad ålderspresident och var ordförande för detta förfarande.

8 kommentarer:

 1. Per Westerberg fick SDs röster. Även om dom hade lagt ner sina röster hade Per Westerberg vunnit. Ska bli kul att se om SD får igenom Mikael Jansson.

  SvaraRadera
 2. Helena: Javisst är det trevligt när demokratin fungerar. Undrar om det är sant det där vänsterpartisten sade om toan, eller satt hon där med flit? Hade sd röstat med s hade Per Westerberg också vunnit, som läget var nu ju med Thomas Bodström i Amerika och hon på toan. Plus ett antal till som var för Westerberg. Det är rätt. Han var den mest meriterade.

  SvaraRadera
 3. Självklart. Det är dessutom något lätt skitnödigt över Härstedt. Känns maktgalen på något sätt. Nu är det bara Ulf Holm, Ulf Holm, Ulf Holm. Mona Sahlin låter som en papegoja.

  SvaraRadera
 4. Ja det är redan klart det där :) med Ulf Holm... (mp) andre vice talman och Susanne Eberstein (s) som förste vice. Helt i sin ordning.

  SvaraRadera
 5. Bodström gjorde ju det enda rätta och stack till USA. Annars hade ju rösterna från SD gjort att Westerberg inte hade kunnat påstå att han blev vald utan rösterna från SD. Jag får nog börja ompröva min ståndpunkt om Bodström...

  Westerberg skänker nog också en tacksamhetens tanke till Bodström.

  Bodström lär ju också få ersättning som riksdagsledamot. Bra jobbat skulle jag vilja säga. Men kan liksom inte...

  SvaraRadera
 6. Cuben: Har hört nån fågel sjunga att han var barnledig... så fint! Vet inte om det stämmer. Men stolen var tom och ingen ersättare fanns för han hade tagit ledigt utan att det kunde ordnas tydligen. Inte tänker han på landet inte, utan mest på sig själv och familjen.

  SvaraRadera
 7. Cuben: Jodå det stämmer står här:

  http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2161354/bodstrom-akte-till-usa-utan-godkannande

  Ska vi ha sådana riksdagsmän, som inte tar jobbet på allvar?

  SvaraRadera
 8. Och Christina Höj Larsen (v) gick absolut inte på toa med flit, utan det bara blev så.... kul då var det de berömda makterna som skickade dit henne då ;)

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/varfor-gick-du-pa-toaletten_5450839.svd

  SvaraRadera