torsdag 14 oktober 2010

Amina och Ali är hemma

Och pappan är fri efter förhör. Så nu är fältet öppet för en försoning. Om mamma inte är hatisk och fortsätter att beröva honom barnen.

Jag önskar verkligen att alla barn ska kunna få ha tillgång till båda sina föräldrar. Alltid.

Det brott den här pappan har begått nu är normalt ett bötesbrott och det spärrar man inte in folk för. Och det går att beröva pappor barnen helt lagligt för mammor utan påföljd. Det är bara att anklaga dem för sexuella övergrepp.

Då är straffskalan en helt annan och pappan berövas naturligtvis all kontakt med barnen. Vi i vår släkt har upplevt detta på nära håll.

Tack och lov är dessa båda barn nu så stora (den äldste är strax myndig) så att de själva kan kontakta sin släkt.

Gör Barnkonventionen till lag!

6 kommentarer:

 1. Storsint av pappan att lämna tillbaka ungarna. Han ville bara vara nära sina barn. Mycket förståeligt. Undrar varför dom bråkar? Olika kulturer. Man ska nog passa sig för att få barn med en från såna där muslimländer. Därför att där är det mannen som äger barnen.

  SvaraRadera
 2. Helena: Ja, men hoppas nu att dom ändå kan komma överens om barnen, trots att dom är från så olika kulturer. Barnen få ju sitta emellan för att föräldrarna är det. Tänk på barnen säger jag!

  SvaraRadera
 3. @Helena:
  Du skriver "Man ska nog passa sig för att få barn med en från såna där muslimländer. Därför att där är det mannen som äger barnen."

  ...inte som i Sverige då, där kvinnan äger barnen, om hon vill.

  Jag menar: Hur stor chans tror du någon som heter Osama har att få vårdnad om sina barn i Sverige om hans svenska ex inte vill ha det så?

  SvaraRadera
 4. Helena: "Därför att där är det mannen som äger barnen. "
  Så det är bättre som det är här i Sverige att kvinnorna äger barnen och bara tillåter männen umgänge under polisövervakning... jasi...

  SvaraRadera
 5. Alla som hoppar ur byxorna över min kommentar: Ingen ska äga barnen. Barnen behöver både mamma och pappa. Men eftersom många muslimer fortfarande är bokstavstrogna och tror på allt som står i Koranen är det dags att se upp. Vi är sekulariserade i Sverige. Det är ett ytterst fåtal som läser bibeln bokstav för bokstav numer i Sverige. Bara prästerna i Synoden t ex och dom i Livets Ord och andra sekter.

  Sens moral: Vi har kommit längre i Sverige. Säger bara: Folkskola till alla a´la 1842 till både flickor och pojkar i underutvecklade länder.

  SvaraRadera
 6. Undrar om mamman tänker återställa de dryga 100.000 kronor hon plockade ut från deras gemensamma konto?
  Och jag undrar även om Amin blir åtalad för hot mot mammans nya pojkvän då denne ska ha slagit hans dotter?
  Frågor, frågor, frågor...

  Initierad

  SvaraRadera