lördag 9 oktober 2010

Nä campingen vill vi inte bo på

Till Öland har det kommit flera hundra asylsökande, som hysts in på campingen de senaste veckorna, men där vill inte de asylsökande från sexton olika nationer bo.

De har betalt dyrt för resan till Sverige och blivit lovade hotell och lagad mat. Nu blev de bjudna på första frukosten eftersom de ännu inte fått sina pengar insatta på ICA-kortet, men sedan får de köpa och laga sin mat själva.

Ingen drömsemester direkt. En del av dem kommer att bli avvisade ganska kvickt tror Per-Einar Tuvesson, kontaktperson mellan Migrationsverket och Lundegårds camping.

Och i Bohuslän till Siviks camping i Lysekil har det kommit omkring etthundratjugo personer, mest från Serbien. De ska vara på campingen de närmaste två månaderna, men sedan måste det finnas lägenheter åt dem.

Nu får de bo i villavagnar på 30 kvadratmeter, med fem eller sex bäddar i varje vagn. Sverige är drömlandet för många asylsökande. Och det lönar sig nog att ta sig hit. De som återförvisas får mat och boende i kanske ett par månader.

Och att komma från Grekland kan löna sig, för där sköter sig inte EU-landet utan de som först har kommit dit, riskerar att sändas tillbaka till sina ursprungsländer. Så därför har ett hundratal ärenden stoppats i Skåne. De skickas inte tillbaka till sitt första EU-land Grekland.

Fem personer från en flyktingförläggning på Öland har nu åtalats för stöld.

Enligt Migrationsverkets hemsida har 22 405 personer sökt asyl i Sverige under året. Av dessa har cirka 4 000 uppgett serbiskt medborgarskap. Endast i september registrerades 1 410 ansökningar från serbiska medborgare.
Vågen av serbiska romer till Sverige är organiserad.

– Det är resebyråer med hänsynslösa affärsmän som lurar redan utsatta människor till Sverige, har Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson sagt.

5 kommentarer:

 1. Hoppsan har dom redan hunnit stjäla! Flyktingsmugglarna - hur kommer man åt dom? Välkommen till Sverige kanske deras resebyrå heter rentav.

  SvaraRadera
 2. Helena: Jo dom proppar åtminstone de här människorna fulla med lögner om landet som dryper av guld och honung... eller affärer, där man kan plocka åt sig det man behöver. Eller som dom där skurkarna till affärsmän uppe i Norrbotten, som lurade thailändare att de skulle hit och plocka blåbär och lingon på plantager och de växte på träd... och sedan försvann med deras löner. Ingen hejd på dumheterna i vår globala värld, tyvärr.

  http://www.atl.nu/Article.jsp?article=62619&a=Blåsta%20bärplockare%20återvände%20till%20Thailand

  SvaraRadera
 3. Förr visste alla att det gällde att låsa in hönsen när zigenarna kom till byn. Nu skulle vi behöva låsa in de gamla så de inte behöver bli rånade. De flesta åldringsrån är relaterade till denna grupp.

  http://politisktinkorrekt.info/2010/10/09/zigenarkvinnor-domda-for-aldringsbrott/

  7 års utvisning fick de. Är de välkomna tillbaks sedan?

  //Pops

  SvaraRadera
 4. Jag tror att vågen av romer är planerad av någon som inte sitter så värst långt från Danielsson. Hur kan det annars komma sig att Leissners rapport redovisades bara några veckor innan de kom? Leissner meddelade att vi svenskar skulle SKÄMMAS för att vi inte varit snälla mot romer hittills. I och med detta tror jag att romerna verkligen kommer att få problem med svenskarna.

  SvaraRadera
 5. Anonym: Nä det är klart det inte är planerat, men EU hänger ihop och människor kan komma hit. Romerna har inget eget land fast Indien har sagt att de är välkomna tillbaka. Men det är inte ett folkslag egentligen. Inte på samma sätt som judarna. Och de har aldrig förlorat sitt land. Bara drivits av reslusten hit eller dit. För min egen del kan jag inte skilja dem från oss andra, förutom på klädsel, men det är bara de finska zigernarna som upprätthåller den klädkoden om jag har begripit det rätt.

  I dag skriver Svenskan om hur vi återförvisar romer till Kosovo. Mest av allt i Europa. Ja det beror antagligen av att de kommer hit mest av allt. Och att det inte finns några flyktingskäl. Kosovo är islamskt och denna spillra av det forna kommunistiska Jugoslavien borde väl ta hand självt om sina invånare? Något för Rädda barnen kanske?

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/de-skickas-tillbaka-till-ett-helvete_5478663.svd

  SvaraRadera