torsdag 7 oktober 2010

TV4-mannen döms till sju års fängelse i helikopterrån

UPPDATERAT
Långt fängelsestraff får också Safa Khadum, likaså sju år. Fem andra personer får också fängelse medan tre blir frikända.

Det var förra hösten som det spektakulära och i vissa kretsar beundrade rånet ägde rum. Ute på Värmdö stod polisens helikoptrar och kunde inte lyfta för det fanns en bombattrapp vid dem.

Den man som stod åtalad för att ha gjort detta frias.

Safa Khadum tillhör en kriminell släkt från Bagarmossen, kommer ursprungligen från Irak och det finns inte något beundransvärt över honom eller hans bröder. De struntar totalt i våra lagar och skrattar åt polisen.

Helikopterpiloten, som har jobbat åt TV4, heter Alexander Eriksson och kommer från Ljusterö.

Här har jag skrivit om det tidigare.

16.10.2013
Alexander Eriksson anser sig oskyldig och kunde bevisa detta, men får inte resning i HD. Han ska vara kvar i fängelse till januari 2015.

5 kommentarer:

 1. Tänk att det kan finnas en kriminell släkt i Bagarmossen som kommer från Irak. Min styvfar bodde sista åren i Bagarmossen. Han berättade både det ena och det andra.

  SvaraRadera
 2. Helena: Finns nog både ett och annat där i Bagarmossen. Årsringarna går ut från stan längs med t-banan och ju längre ut desto bråkigare. Min äldste son bor i Kärrtorp, rätt så lugnt. Och själv är jag ju uppvuxen i Björkhagen. Rena idyllen i jämförelse med förut.

  SvaraRadera
 3. Ännu en kulturberikare som utmärker sig..../Svante

  SvaraRadera
 4. MEN! Var är pengarna som de stal??
  Kanske "lönar" det sig att sitta av sju år med tanke på det tjuv belopp som de antagligen har tillgång till efter avtjänat straff.
  Sen blir det ju ännu mera lönsamt om man räknar med straffrabatten!

  SvaraRadera
 5. Anonym: Ja tanken slog mig också. Och de har heller inte fått fast alla, så var är pengarna?

  SvaraRadera