onsdag 24 juli 2013

Var femte under fattigdomsgräns

Så ser det ut i Grekland. Att var femte löntagare och pensionär ligger under fattigdomsgräns. Herregud vad synd det är om dem! Det rapporterade Rapport nyss på TV. I Sverige ligger var tredje pensionär under fattigdomsgräns. Och vi som anses vara så rika.

Det lönar sig alltid att fuska som land och det har Grekland vetat om. Och det är när de själva får uppge vad de tjänar som de hamnar under fattigdomsgränsen i Grekland. De har redan fått hur mycket pengar som helst från resten av EU. Sverige blir totalt utsuget genom att vi tror att vi fortfarande tillhör de rikaste i världen. 

1 kommentar:

  1. Du har säkert rätt.

    Jag har funderat på Spaniens höga arbetslöshet som var 20% redan innan krisen (nu är den 25%). Ett samhälle med 1/5 (nu 1/4) som går arbetslös kan inte existera en längre tid. Förklaringen måste vara att det finns en stor svart arbetsmarknad. A-kassa plus svarta obeskattade pengar; det smakar bra det.

    Vi är på väg åt samma håll dock. Regeringen Reinfeldt har kämpat och lyckats någorlunda med att stävja fusk med kassor och få folk ut på den vita arbetsmarknaden men nu blåser det andra vindar. Vi får väl se hur det går, det lutar åt s-regering efter nästa val och en återgång till det gamla.

    SvaraRadera