onsdag 3 juli 2013

Gäsp ännu mer Visby

Jag har inte sett mycket från debatterna i Visby för det känns som om det är för de allra närmast sörjande. Vi har helt enkelt inte några folkliga partier längre. Inte som uppträder i Visby. I morse såg jag lite av mp och sd som skulle debattera men orkade inte höra den kulsprutesmattrande mp:aren särskilt länge. Hon - Maria Ferm - uppförde sig som om det gällde att få in mest antal ord per sekund, inte att det handlade om innehållet i vad hon sade.

När programledaren frågade om det inte var eländigt med fattigpensionärer och att de inte hade råd att gå till tandläkaren så svarade hon att de ska införa gratis tandvård för alla under 25. Jaha de som inte har några hål då? Hon är född -85 som en av mina söner och de har inga hål. Så deras tandläkarräkningar är inte särskilt stora. Själv tänker jag att nästa gång jag måste göra något stort så har jag inte råd. Kanske får gå med luckor i tänderna, som folk gjorde förr i tiden.

Ja och den stackars sd:aren fick inte in några poänger alls på den tid jag såg innan jag tog bort ljudet. Mp måste tro att folk är dumma och att de går på all propaganda som sprutar ur dem. Nä folket kan tänka själva. Vårt politikersystem har inte blivit bättre på årtionden utan försöker passa in här eller där litegrann så där, men ack så lätt det är att genomskåda dem.

Och i dag är det moderaternas dag. Jobbskatteavdrag. Jovisst. Ännu större skillnader i skatt gentemot oss som har jobbat klart då. Och moderaterna säger nej till höjd maxtaxa. Ja, ja det kostar inte skjortan precis att ha barn på dagis. Det var dyrare för oss som uppfostrade barn på 90-talet. Det kostade kring 3 000 kronor för två barn. Nu kostar det kring 2 000. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar