måndag 1 juli 2013

Välkommen till Ryssland

UPPDATERAT
Mr Snowden har bestämt sig för att stanna nästan där han är. Går det så går det. Ryssland har fått äran av en asylansökan. Visst inte så långt bort. Bara att lämna den internationella flygplatsen och promenera in i landet. Lycka till! Putin misstycker inte. Han kommer inte att lämna ut någon inte. Har aldrig hänt. Minsann!

Här skrev jag tidigare om Snowden. 

2.7.2013
Och här kritiserar Edward Snowden president Obama. Han gömmer sig bakom sin vice president. Här är Wikileaks meddelande om alla länder där Snowden har sökt asyl. Han uppges nu har dragit tillbaka sin ansökan om asyl i Ryssland. Detta på grund av de villkor som ställdes. Norge kan han heller inte få asyl i därför att han inte befinner sig där.
12:16
Nä det blir nog flygplatsen trots allt. Han har redan fått avslag från Finland, Polen, Tyskland, Österrike och Schweiz. Han skulle fått det från Sverige också. Kan tänka. Man måste ta sig till landet först innan det är dags för asyl.En bild från vår fantastiska trädgård där allt doftar nu. Tagen vid halvnio på morgonen.

6 kommentarer:

 1. Putin ställde dock kravet att Snowden måste "sluta försöka skada våra amerikanska partners". Att släppa mer information kan tolkas som det vilket sätter Snowden i en knivig sits.

  Själv är jag förvånad över att fler inte upprör sig över avslöjandena, det gäller speciellt våra politiker. Calle Bildt verkade tycka att det var något normalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har tydligen ansökt om asyl i 21 länder. Bland annat Norge och Finland. Dock glömde han Sverige.

   Radera
  2. Snowden och hans rådgivare kanske inte anser att Sverige är en trygg plats för amerikanska visselblåsare som USA vill straffa.
   Bakgrunden är troligen Assange-affären då Sverige bl.a. inte lämnade garantier för att Julian Assange inte skulle utlämnas vidare till USA. Det har även medfört att Sverige inte längre, av vissa, anses vara en säker plats för folk som gjort sig opopulära hos amerikanska myndigheter. Men det behöver inte betyda att Sverige i ett internationellt perspektiv anses ha blivit en lydstat eller knähund till USA för det.

   Sverige tog tidigare emot amerikanska desertörer från Vietnamkriget, men det var då det. Jag undrar hur situationen hade tett sig idag?

   Radera
  3. Assange har noja över Sverige. Han är paranoid när han tror att det är farligt att bege sig hit. Dock har likväl åklagaren kunnat resa till London för att förhöra honom, men nu har det blivit ställningskrig. Ingen kan ge sig. Och Assange har blivit åthutad för att han har börjat uttala sig i Ecuadors namn. Det gillar inte regeringen i Ecuador. Plus att det utfärdades resedokument åt Snowden från Ecuadors ambassad i London. Inte heller det gillade Ecuadors regering. Ambassadören överskred sina befogenheter. Sverige skulle inte lämna ut varken Assange eller Snowden till USA. Så funkar det inte, men Wikileaks vill gärna tro det.

   Radera
  4. Visst är ni väldig naiva om ni tror att Sverige inte ska lämna ut folk till USA. Som så många andra Europeiska länder gör Sverige precis det USA begär!
   Har ni glömt vad som händer med de två Egyptenavvisningarna 2005? (http://sv.wikipedia.org/wiki/Egyptenavvisningarna)
   Har ni glömt vad som hände efter attacken på Twin Towers? På begäran av USA blev många konton i Europa blockerade, utan att USAs uppgifter ens kontrolerades!
   Vad tror du som händer, även nu, om du flyttar pengar från ett Svensk bankkonto till ett konto utomlands? Just det, infon skickas direkt till USA.
   Detta är ingen noja men vekligeheten!

   Radera
  5. Jo jag tycker nog du ingår i nojan eller konspirationsidéerna kring det hela. Egyptenavvisningarna var något helt annat. Hon som var ansvarig är död nu. Alla situationer är olika beroende på tid och regering. Jaså USA bryr sig om vad du gör? Vem bryr sig. Men att hålla koll på terroristkonton tycker jag bara är bra med tanke på hur det gick till med Stockholmsbombaren.

   http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2012/08/sju-ars-fangelse-for-menni.html

   Radera