onsdag 10 juli 2013

Pappan kommer att åtalas

UPPDATERAT
Att han glömde sin tvåårige son i bilen i Eslöv så att denne dog av värmen är vållande till annans död. Och åklagaren tänker väcka åtal nästa vecka mot honom. Det är otäckt att ta del av obduktionsprotokollet där det står att han har märken av bilbältet och blödningar för att han har försökt att ta sig loss. 

För mig är det fortfarande obegripligt hur man kan glömma ett barn i bilen hela dagen. Men det har hänt tidigare. Föräldrar ska inte stressa så att de glömmer det viktigaste de har. Att detta kan hända beror av att människor delar upp sig i olika bitar: jobbet och fritiden. Och när man är på jobbet ska man inte ägna sig åt barnen, som tillhör fritiden.

Här skrev jag tidigare om detta.
16.7.2013
Pappan fick en villkorlig dom. Inte böter och inte fängelse. Domen ska ses som en varning. Så nu är det fritt fram att glömma barn i bilen? Bara man erkänner sin skuld och är förtvivlad? Men staten sparade pengar på att inte ha rättegång. Barn är rättslösa i föräldrarnas vård uppenbarligen, men det visste vi ju förut. De är föräldrarnas egendom. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar