fredag 22 juni 2012

Stympa pojkarna

Det tycker fem kvinnliga präster i svenska kyrkan är helt okej. Det är ju en kulturell sedvänja och enligt dem så ändras dessa endast långsamt.

En oklar och geggig debattartikel är skriven av dessa kvinnor, som om svenska kyrkan fortfarande var statlig och inte en kyrka bland andra.

Jag är glad att jag inte är medlem. Gick ur redan på 70-talet. Vilka grumliga vatten dessa kvinnor simmar i. De vill att vi visar respekt för rätten att vara annorlunda. Jaha? Rätten för alla föräldrar att bestämma vilka kroppsdelar deras barn ska få behålla?
24.6.2012
Här är en bra artikel av Mats Dagerlind, som säger samma sak, som det jag har sagt ovan, men mycket mer detaljerat och med många fler ord.

Obs jag är inte sverigedemokrat och kommer aldrig att bli, inte heller kommunist och kommer aldrig att bli, inte heller kristen, jude eller muslim och kommer aldrig att bli. Det finns ett sätt att går förbi alla -ismer. Man behöver inte tro på något. Det är bättre att veta och ta det man behöver från människors samlade kunskap. 
26.6.2012
Och här har Tyskland beslutat att omskärelse inte är bra i en dom. Det innebär att tillfoga allvarlig kroppsskada och barnets rätt till sin kropp väger tyngre än religionen hos föräldrarna.
26.9.2012
För er som inte har upptäckt det så har jag skrivit en artikel på Newsmill om detta (innan de tog bort kommentarerna). Här hittar ni den. 

13 kommentarer:

 1. Jag tycker att det är hycklande och horribel inställning dessa 5 kvinnor inom den Svenska Kyrkan har!

  Om man läser vad de skriver så kan man dra slutsatsen att även könsstympning av flickor och kvinnor kan tillåtas med hänvisning till om det ingår i seder och bruk som tillhör en minoritet och då även starkt förknippat med en religion.

  Men som vi vet så är ju könsstympning av flickor och kvinnor brottsligt i Sverige och även i massor med andra länder.
  Men att könsstympa omyndiga pojkar det går bra i Sverige med hänvisning till om det ingår i seder och bruk som tillhör en minoritet och då även starkt förknippat med en religion.

  Horribelt att pojkar inte har samma rätt till sin kropp som flickor!

  Jag har skrivit ett litet inlägg själv om denna debattartikel.

  http://maukonen.wordpress.com/2012/06/22/kvinnor-inom-svenska-kyrkan-forsvarar-konsstympning-i-debattartikel/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om omskärelse förbjuds så kommer det bara leda till att det göms undan och görs av någon som inte har tillgång till de bästa medicinska resurserna och då kan vi prata om skador från omskärelse.

   Radera
  2. Om mord och våldtäkt förbjuds så kommer det bara att leda till att det sker i hemlighet! Inget ska förbjudas allt ska vara tillåtet eller hur Anonym?

   Radera
 2. Jag är varken jude eller muslim. Jag är inte alls religiös. Men jag valde att min son skulle omskäras direkt efter födseln pga av hälsoskäl. Det är starkt bevisat att omskurna män har mindre risk att smittas av könssjukdomar och andra infektioner. Jag ser det inte som misshandel utan en räddning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är bevisat att de inte smittas lika lätt av hiv i Afrika. Så du förutser att din pojke kommer att bli promiskusös och lägra hela Afrika? Ifall man tvättar sig ibland är det ingen fara för infektioner.

   Radera
  2. Din son löper större risk av ingreppet än av de eventuella fördelarna. Om man har vatten och tvål är risken för infektioner minimal. Däremot görs ollonet mindre känsligt, med andra ord har du berövat din son en stordel av hans sexuella njutning...

   Radera
  3. tror du att spädbarn löper stor risk att smittas av könssjukdomar? varför inte låta honom bestämma själv när han är i sexdebutsålder?

   Radera
  4. Patrick, forskning visar olika resultat och beror mer på hur omskärelse sker. Det är inte ollonet som blir mindre känsligt utan det beror på hur mycket förhud man tar bort. Jag kan bara prata från egen erfarenhet och kan lätt säga att jag inte saknar känslighet. Från vad jag har hört från min son så har han heller inte några problem. Givetvis ser det säkert annorlunda ut i fattiga länder som saknar bra läkare.

   Radera
  5. Jag är omskuren sedan ett antal år sedan. Jag känner en hel del sorg över att jag aldrig upplever den sköna känslan vid onani och sex som jag gjorde innan omskärelsen. Det borde inte vara tillåtet att beröva ett barn förmågan att få uppleva denna njutning. Av hälsoskäl? Det var det dummaste jag hört. Jag blir ledsen när jag hör detta.

   Radera
 3. Omskärelse av pojkar och flickor är två olika ingrepp om ni inte förstått det. Jag är omskuren och har aldrig haft några problem och ingen jag känner som är omskuren har heller haft några problem. Ni har uppenbarligen inte pratat med någon som är omskuren, ganska vanligt av journalister i Sverige. Märkligt att detta bara är ett problem för folk som inte har en blekaste aning om vad det innebär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har varit gift med en omskuren man. Inte så kul...

   Radera
 4. Äntligen..... Tamefan på tiden att man förbjuder detta totalt vansinniga hel*****. Stackars barn som blivit stympade och traumatiserade av sina egna fanatiskt störda föräldrar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De behöver inte vara fanatiskt störda utan ha fått höra precis det som någon ovan refererar till: det är bra för pojkens hälsa.

   Min ex-man var omskuren, vilket inte berodde av religion utan just dessa "förnuftiga" vetenskapliga argument till hans föräldrar. Han var inte så känslig och tyckte inte sex var så nödvändigt. Och han hade perioder när han inte ville ha sex alls. För han kände inte så mycket.

   Istället så tyckte han att sex var en bytesvara som allt annat och han hade gärna gjort som muslimer och samlat ihop alla sina tidigare flickvänner tillsammans med mig under samma tak.

   Det handlade således om makt och ägodelar för honom. Jag skilde mig från honom, för han begrep inte varför han skulle vara trogen.

   Radera