onsdag 13 juni 2012

Att stå med rumpan bar

Sjuttsingen också. Målvakten förlorade leken grisen och fick stå med rumpan bar. Vilken konstig lek som landslaget ägnar sig åt. Utan att någon av dem tyckte det var konstigt.

Vart är världen på väg? Vad är det för underlig lek? Jag trodde inte ens det var sant när jag först läste om det, men nu har det tjatats så mycket om det, att det tydligen är så.

Vilken land har de vuxit upp i nu då? Är det Sverige eller något land där barnen blir agade? Jag har aldrig varit med om att leken grisen har slutat så där. Har ni? Bäst att fråga.

Grisen är alltså när man ska sätta knorr på en gris med förbundna ögon. Den brukar istället sluta med att någon vinner. Inte förlorar. Det är ju en barnlek. Om det nu var den som landslaget lekte?

Och de leker apa också. Sägs det. Hur går den leken till då?

Här har Boston Herald skrivit om detta och här Daily Mail.  Och här New York Daily News. Landslagets lilla lek har blivit en visa. Stackars Sverige nu igen!

5 kommentarer:

 1. Anton Hysen tycker säker att det är toppen!

  SvaraRadera
 2. Handlar inte om att sätta knorr på grisen förfan. Man bollar runt med en boll utan att den får ta i marken. Missar man så får man ett minus poäng som symboliseras av en bokstav "G", missar man igen får man ett "R" osv tills man blir "GRIS". Då brukar man bli skjuten med en boll på stjärten. Har dock aldrig vart med om att det sker med stjärten bar. Ännu värre att vuxna i a-landslaget beter sig så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha jag väntade mig att någon skulle höra av sig... vem har inte lekt den leken som liten, jag drev bara med detta och du gick på det... det finns en massa lekar som jag lekte som barn som är rätt taskiga om man ser dom med vuxna ögon. Barn är dock inte elaka utan de härmar och begriper inte riktigt vad det är fråga om.

   Dock har jag aldrig varit med om att leka grisleken och bestraffa den som förlorade. Bara konstatera att den var sämst på att ta bollen. När jag har lekt denna lek med barn har det funkat så. Leken går väl ut på att träna att ta emot och att kasta, att låta alla bli bättre i bästa fall, inte att mobba och peka ut.

   Radera
 3. Tyvärr så sker detta i många fotbollsklubbar runtom i Sverige. Valet för en ung fotbollsspelare står mellan att stå vid sidan om eller att vara med på lekens regler. Vad väljer man ifall man vill komma in i laget? Det trista är vad förbundsbasen svarar, han ber bara om ursäkt, sedan tycker han att det är bra. Gör nåt åt alla som mår dåligt av dessa "lekar"!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fy farao jag visste inte att det hade urartat så... urtrist!

   Radera