onsdag 6 juni 2012

Mördare fri efter tre månader

Det kan bli verklighet för den kvinna, som mördade sina båda pojkar i Sigtuna. Hon dränkte dem i höstas och blev dömd till sluten vård inom psykiatrin i mars i år och sedan utvisning till Kenya på livstid. Själva utvisningsprocessen pågår och hon kommer antagligen att släppas fri i Kenya.

Barnamord kostar inte lång tid uppenbarligen. Och om det är så att hon är frisk efter denna kortvariga behandling inom svensk psykiatri är det i stort sett ett mirakel. Hon ansågs allvarligt psykiskt sjuk.

Jag hoppas verkligen att hon kan förenas med sin mamma och sin släkt i Kenya och att de inte lägger henne till last att hon har dödat sina barn. Själv säger hon att hon fruktar för sitt liv.

Det yngre barnets pappa Karl Gunnar Wiman tycker att hela förfarandet liknar en fars. Han trodde att Elias och Tevins mamma skulle få vara inlåst i minst tio år. De båda barnen var åtta och fyra år när de mördades.

5 kommentarer:

 1. Svensk rättsäkerhet är en..... //Pelle

  SvaraRadera
 2. Man kan här ana en förvänd ekonomisk pragmatism. Myndigheterna vill på smidigast sätt så snart som möjligt förpassa kvinnan till sitt hemland för att slippa kostnaderna. Då spelar vare sig hennes säkerhet till liv eller pappans känsla för rättvisa någon roll.

  SvaraRadera
 3. Givetvis handlar det om ekonomisk pragmatism. På vilket sätt skulle den vara "förvänd"?
  Kvinnan är psyksjuk och dömd till vård. Varför ska vi svenska skattebetalare betala för en utländsk mördares rehabilitering, som troligtvis kommer bli livslång?
  Om kvinnan blir frisläppt är det inte Sveriges fel utan Kenyas. Det är deras ansvar att straffa sina egna medborgare, eller som i det här fallet, ge dem vård - inte Sveriges. Vi har nog med att behandla och straffa våra egna mördare och andra psyksjuka.
  Om ni tycker att hon ska få stanna i Sverige och bli behandlad här, föreslår jag att ni står för kostnaderna.

  SvaraRadera
 4. Inte för att vara allt för fördomsfull, men jag tror inte de hade släppt personen så snabbt om det var en man.

  SvaraRadera
 5. @http://www.icedaniel.se/

  Nä det är lugnt, du är i gott sällskap *blink*

  SvaraRadera