fredag 15 juni 2012

Mangabilder frikänns

Det var väl tur att man får samla serieteckningar av barn, som är nakna. Nu när det har blivit fult att ens fotografera sina egna barn nakna.

Stackars oss. Vi låter bovar och banditer, snedvridna människor, bestämma vad vi ska göra. Och vi låter deras tankar invadera våra psyken. Tyvärr. Trist att så ska ske, men nu är vi åtminstone inte lika knäppa som land, som Hitlertyskland eller Sovjet.

Där bestämde högsta hönset vad som var konst och hur den skulle utföras. Det finns en viss konstnärlig frihet. Uppenbarligen. Även i serietecknandet då. Och vi låser inte in de som samlar på sådant. Puh!
10:45
Och vilken tur att vi har yttrandefrihet fortfarande!

2 kommentarer:

 1. Vår sexlagstiftning är korkad! Det läggs enorma resurser på att jaga folk som har fel sorts bilder medan man inte hjälper de barn som är avbildade i de fall barnen farit illa. På samma sätt höll man kvar utländska prostituerade tjejer för att de skulle vittna mot sina kopplare. När rättegångarna var över utvisades tjejerna. Ingen tänkte på tjejerna och deras behov av hjälp, det viktiga var att deras "arbetsgivare" och deras "kunder" som skulle straffas.
  När skall vi få lagstiftning som hjälper offer istället för de korkade lagar vi har idag.

  SvaraRadera
 2. Lyssnande tänkare15 juni 2012 kl. 11:21

  Folk klagar på mangabilder och japansk kvinnosyn. Är detta rätt? Jag vet inte vad vi skall säga om andra länders kvinnosyn. Det verkar ju trots allt som om den uppfattas som OK i Japan och i andra länder. Det är kanske så att vi håller på med någon slags åsiktskolonisation, där vi vill påtvinga andra länder och kulturer åsikter som fått fotfäste härhemma pga blockpolitiken i västvärlden. Förr i tiden skickade vi ut missionärer för att kristna hedningar (och för att slippa jobbiga typer i församlingarna). Numera försöker vi påtvinga andra länder det som här hemma och framförallt i våra media uppfattas som politiskt korrekt feminism. Hur skulle vi hantera den omvända situationen? Tänk om japaner kommer hit och vill införa sin syn på sex och samlevnad. Skulle detta vara kriminellt eller skulle det bara försörja de som skrev i våra ledar- och kulturspalter.
  För en tid sedan hörde jag en mamma till en flicka i nedre mellanstadiet som berättade att flickorna i klassen ansåg att det var obligatoriskt att bära stringtrosor. Den som avstod var ute. Är det då den japanska kvinnosynen vi skall klaga på? Det är kanske rent av så att den kvinnosyn som PK-sverige vill sälja in inte ens uppfattas som riktig hos vårt uppväxande släkte. Det kan ju faktiskt vara så att det är vi som borde tänka om...

  SvaraRadera