fredag 8 juni 2012

Breivik aspergare

UPPDATERAT
Kan det vara så att Anders Behring Breivik har en eller flera psykiska sjukdomar? Han kan ha narcissistisk personlighetsstörning, vara aspergare eller ha touretts syndrom.

Detta sade psykiatriprofessorn Ulrik Fredrik Malt i dag i rätten i Oslo. Själv tyckte Breivik att allt var kränkande. Att hans hälsa diskuterades utan att han fick kommentera själv.

Grattis Breivik! Välkommen till den riktiga världen, där du inte står helt och hållet i centrum. Men är han inte helt enkelt en massmördare. Någon mer förklaring behövs väl inte?

Denna rättegång anses förändra norsk psykiatri för all framtid. Kanske behövs.
10.6.2012
Och här tycker en svensk psykiater att det var ett nederlag för etiken att Breivik fick utstå detta i en rättegång och att det med dessa tillstånd måste tas mycket varligt.

Själv har jag dock suttit med en släkting i Sverige och fått en diagnos fastställd för denne efter ett enkelt litet test. Fort skulle det gå. Men det är klart massmördare måste vara extra känsliga. Naturligtvis har Breivik rätt till all världens hänsyn och extra mycket bugande.

Här har jag tidigare skrivit om Breivik.
12.6.2012
Ja intrycket består att här sitter en massmördare med storhetsvansinne och som tror att han ska torteras. Riktigt längar efter det kanske? Så han kan bli martyr. Knäppskalle således. En som har hjärntvättat sig själv genom att leva i en internetvärld.


6 kommentarer:

 1. Personligen tror jag att karlen är spritt språngande galen men för den svenska vänstern är det viktigt att han blir friskförklarad. Hur skall de annars kunna använda Breivik som slagträ i den svenska debatten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu tillhör ju jag inte vänstern, men jag är rädd att karln är frisk. Det skulle vara så mycket enklare om han vore koko...
   När det gäller slagträ i debatten, många invandrarmotståndare använder ju minsta lilla muslimsk terrorattack som ett bevis för hur galna en miljard muslimer är. Men när vita män begår terrorattacker, då är de ensamma galningar.

   Radera
  2. jo men när västerlänningar begår 'terrorbrott' så involverar det oftare att tända på enstaka papperskorgar vid ambasader än att tejpa fast sprängämnen med skruvar och muttrar runt sina kroppar ...

   Radera
 2. Det kan ju vara så att etik och annat inom psykiatrin just förs upp till diskussion tack vara Breiviks rättegång, och i och med detta även påverkar våra släktingar i förlängningen. Lite bra, tycker jag. Breivik gör ändå mest nytta när han rör upp en massa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore väl bättre om detta kunde ske utan en massmördare... släktingen har ingen diagnos. Denne avstod från en sådan. Gick bra ändå.

   Radera
 3. Män som tar liv kommer alltid få respekt, ju fler desto bättre. Ni kan säkert ramsan redan: Mörda en man, mörda tio, mörda en miljon etc etc. Den stämmer oftare än inte tyvärr

  SvaraRadera