torsdag 14 juni 2012

Kungen smädad igen

Ja så blev han kallad horkarl stackarn på åtminstone en falsk enkrona. Någon har ansträngt sig så till den milda grad uppe i Norrbotten att verkligen sätta kungen på pränt och på pottan samtidigt.

Det är en rätt svår och tidsödande process att förfalska mynt. Och inte lönsamt naturligtvis inte. Men någon hatar kungamakten över allt annat och ville göra det här. Grattis det lyckades och fick uppmärksamhet!

Ner med kungen! Ner med Sverige! Låt det bli det första landet utan kung och utan fasta medborgare. Vi kan bli ett icke-land och deklarera oss som globala. Vi är väl på väg dit?

Här har jag tidigare skrivit om vår smädade kung.

4 kommentarer:

 1. Majoriteten av svenska folket vill ha kungen som representant för sverige. Det som undgår vissa är att när man förolämpar kungen så förolämpar man sverige. Att kritisera kungen som person är en sak men att förolämpa ämbetet, och dessutom på det här offentliga sättet, är att förolämpa sverige. Man kan kritisera honom för nåt fel han gjorde som ung (vilket förstås ingen av oss andra nånsin gjort) men inte på det här sjuka och hatfulla sättet.

  SvaraRadera
 2. Tja, svenskar är ju ett folk utan historia och utan något som binder dem samman. Snart är det också världens första riktigt multikulturella land men inte förrän en ung kvinna med invandrarbakgrund sitter på den framtida presidentposten.
  Först då kan det samlade journalistskrået slå sig till ro. Åtminstone för ett tag.

  SvaraRadera
 3. Jag tror att myntet kommer från någon sluten fest där sådana här enkronor användes som dryckpoletter.
  Vem fan arrangerade festen?

  SvaraRadera
 4. Det är förskräckligt. Vårt statsskick är beslutat av folket. Vår kung och kungafamilj gör ett fantastiskt bra jobb och är de som kränker dem visar sin egen litenhet.

  SvaraRadera