onsdag 27 juni 2012

Bravo folket!

UPPDATERAT
Det är klassiskt att ta över en TV-station, som är regimvänlig. Syrien är ett problem och tänk att det är så svårt att bli av med gamla gubbar, som har suttit för länge. Allt beror av rädsla. Att folket inte vågar stå upp för sig själva.

Att alla vill leva och inte bli dödade. En vanlig och dum känsla, för allt blir bara värre ju längre tiden går utan att någon sätter ned foten.

Vi får se vad Nato kommer fram till, men de kan heller inte eskalera konflikten eftersom det är stormakter inblandade som vanligt. Den perioden i jordens historia måste få ett slut någon gång och vi är på väg dit.

Ett inbördeskrig pågår i landet och detta lär inte få något slut förrän den gamle diktatorn Assad är borta. Han som ärvde sin plats efter pappa.

Här har jag tidigare skrivit om detta. Och här.
12:16
En FN-rapport rapporterar om grova övergrepp på civila, men ingen organisation är starkare än dess medlemsstater och ett oenigt FN kan inte göra mycket. Inte ens mot massmord.
28.6.2012 
Turkiet laddar upp vid gränsen och på lördag ska alla stormakter delta i den internationella konferensen i Genève. De har alla sagt till FN-sändebudet Kofi Annan att de stöder hans förslag om en nationell samlingsregering. I en sådan skulle deltagare både från regimen och oppositionen finnas. Syrien bryter absolut mot de mänskliga rättigheterna.

5 kommentarer:

 1. I Assads ställe kommer religiösa fundamentalister med färds-kalifat som högsta dröm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ja låt allt förbli vid det gamla, något ännu värre kommer alltid. Vad heter du, Ior kanske? Vår planet kommer aldrig någonstans om de består av dysterpettrar som du. Dock lär du vara i minoritet.

   Radera
  2. Problemet är att "postiva" människor som du inte förstår att den sk arabiska våren är två steg tillbaka. Man måste vara realist i dessa sammanhang inte en naiv drömmare.

   Radera
  3. Jag förstår att du anonyme är allvetande, Gud kanske? Att vara realist är att begripa vilka möjligheter som finns. FN har redan uttalat sig om Syrien, men där sitter en gubbe, som har ärvt sin makt från sin pappa, en diktator. Och resten av världen ska naturligtvis låta honom fortsätta, buga och bocka och låta honom döda alla som har en avvikande mening. Det är den absolut bästa lösningen.

   Radera
 2. Ser att både socialister, kommunister och högerextremister (t ex sd-folk och nd-folk) förespråka assad-regimen. Utan att gå in på varför och vilka tankar de har bakom sina åsikter så stöder alltså dessa blodtörstiga diktatuer med ett huvudargument: det kan bli värre!
  Jaha, ska man acceptera förtryck med "det kan ju bli ännu värre" som argument?
  Alla folk och länder har rätt till frihet och demokrati. Har de inte frihet och demokrati i sitt land så ska de stödjas i kampen för det. Även om risken finns för bakslag efter uppror och demonstrationer.
  Röstas in konservativ islamist fram! Ja men då har han röstats fram och lita på att han också avsätts om han börjar förtrycka sitt folk. Helst genom ett nytt val!

  SvaraRadera