tisdag 12 juni 2012

Nittioettårig ukrainska får stanna

Nu kan Ukraina tacka Sverige en gång till. Inte nog med att vi gav bort segern i går till dem i fotboll, utan här får också 91-åriga  Ganna Chyzevska stanna hos sitt barn och barnbarn.

Migrationsverket låter henne stanna för att hon inte kan genomföra flygresan "hem". Det har kommit in nya uppgifter, som säger det. Ärendet ligger i Europadomstolen, men ännu har inte något beslut kommit därifrån.

Och nu får hon således trots allt stanna i Sverige. En seger på poäng för henne och hennes närmaste. Hon är dement, hjärtsjuk och i stort sett blind och behöver vara här hos sin familj. Nu får hon det.

Hennes barn Svetlana Otto, 73 och barnbarn Anna Otto, 35 är förstås glada. 

5 kommentarer:

 1. Vad ska man säga?
  Ytterligare en som ska mjölka staten på bidrag

  SvaraRadera
 2. Inte konstigt att pensioner och äldreboende inte räcker till våra egna som dragit in skattepengar till statskassan under en hel livstid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna Otto har sagt "Min mormor kanske har några få år kvar att leva. Hon kostar inte samhället en krona eftersom vi försörjer henne. "

   Radera
 3. Det var ju för väl att de försörjer henne. Jag vill i alla fall inte göra det......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du slipper... alla de andra kommentarerna måste jag stryka. Någon måtta får det vara på eländet. Är det den nya stilen att förfölja en gammal och sjuk 91-åring. Hon sov hemma hos sin dotter när tidningarna ringde.

   Radera