söndag 3 juni 2012

Kriminella umgås med näringslivets toppar

Daniel Webb, tidigare grovt kriminell, har skrivit en bok tillsammans med en journalist: Livvakten vägen till monarken. 

Han visar på hur samhällets toppar hänger ihop med de kriminella, för de som har pengar träffas på olika tillställningar, där det inte spelar någon roll varifrån dessa pengar kommer. Makt och pengar hänger ihop och pengar luktar inte.

Själv började Daniel Webb sin kriminella bana med ekobrott och fick genast mycket pengar. Han blev kung i baren, som han säger. Han har levt tjugo år i gangstervärlden. Men beskriver sig själv som exkriminell.

Hans bok handlar om miljonbedrägerier, vapenaffärer, mordförsök, beskyddarverksamhet och skuldindrivning. Polisen har beskrivit honom som livvakt åt den så kallade gudfadern Milan Sevo.

Den skandalen med inspelningar av hemliga samtal med kungens vänner finns också med i boken. Och hur den svenska överklassen träffas på överdådiga fester i Marbella. Boken publiceras den 7 juni.

Sverige är ett litet land och vi har aldrig haft någon revolution. Vi har aldrig gått från det feodala samhället där överklassen bestämde till något annat, fast vi tror detta. 

Fortfarande är folket underställt de som har mark och tillgångar. Och en liten överklass bestämmer över de andra. Men folket självt tror på vad som sägs om vår historia: att vi alla är självbestämmande och att makten ligger hos folket.

Den här boken visar att det inte är så. Och min egen bok, som kommer ut i höst I ormbärarens tid visar också på att förhållandena i Sverige har enbart ändrats på ytan. Överklassens ansikten skiftar, men förhållandena är desamma. Makt korrumperar och när makten aldrig skiftas mer än ytligt så korrumperar detta absolut. 


Enligt min mening så behöver vi en helt ny beskrivning av verkligheten, där allt dras fram i ljuset, för att kunna gå vidare till ett verkligare, sannare samhälle, där vi begriper hur det ser ut i Sverige. Att se fakta och sammanställa dem är det första som behövs.

TV4:s Lennart Ekdahl har intervjuat Daniel Webb och detta sänds som en längre intervju i nyheterna i kväll. Här finns ett smakprov från TV4.


12:00
Och här är en längre del av samma intervju, som TV4 har lagt ut nu.1 kommentar:

  1. Sex (mäns främsta mål) och pengar (ovidkommande hur de har anskaffats) och därmed makt (som de flesta om inte alla kvinnor tycker är sexigt) är det som är det viktigaste i detta liv.
    Det kommer aldrig att förändras.

    SvaraRadera