måndag 31 december 2012

Gott Nytt År men se upp!

Det här är en sorglig bild. Mitt hjärta värker när jag ser den för det är min äldste son. Bara några månader tidigare hade han haft två ögon. På den här bilden har han bara ett öga kvar.

Här har han ställt upp för en artikel i DN för att varna andra till påsken 1988 att akta sig för raketer. Han blev själv av med synen på ögat och krossade halva ansiktet då på Nyårsaftonen 1987.

På Nyårsdagens morgon ringde en poliskommissarie till mig och sade: Du behöver nog inte sitta ned, men det har hänt din son något.

Det var en raket i den här storleken som han råkade ut för. Han låg i respirator först för att hans hjärna inte skulle ta skada. Jag kan när som helst höra ljuden i det rummet och de tunga suckarna från dessa livsuppehållande maskiner.

I samma rum låg tre unga män till som hade råkat ut för hjärnskador. Intensivvård. Jag är så glad att min son inte dog. Han lever än. Fira nu, men se er för där ute!

1.1.2013
Det hände naturligtvis saker även denna nyårsnatt. En man fick en raket i ansiktet även nu. Det var en medelålders man i Vinslöv Skåne. Han fördes till sjukhus. Ungefär samtidigt fick en person i Vallby utanför Simrishamn en raket i ansiktet, men denne klarade sig rätt bra enligt polisen. Och i Landskrona blev brandmän beskjutna med raketer när de åkte på ett larm. Och raketer orsakade bränder lite varstans i landet.


2 kommentarer:

  1. Bara tragiskt och extra beklagligt att folk inte heller verkar lära sig. Och sen att avsiktligt beskjuta brandkåren...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kunde dock ha blivit värre. Märkligt att det inte händer fler saker med så mycket krut i omlopp. Här där vi bor på stilla landsbygden var det som om kriget brutit ut. Värre blir det för varje år.

      Radera