lördag 29 december 2012

Pensionerna är dåliga

Jo jag vet. Raseriet stiger i mig bara jag tänker på det. Jag har skrivit en hel bok om det elände som socialdemokratin fixade innan de förlorade makten år 2006. Nu har Stefan Löfven också upptäckt detta. Verkligen på tiden.

Att jag och andra har så låga pensioner beror dels av att Göran Persson tyckte det var lämpligt att stjäla våra ihopsparade pengar under 90-2000-talet. Vi var ju så rika. Fyrtiotalister hade det så bra. Jo Göran Persson själv och några till har och kommer att ha det bra. Resten av livet. Oss andra har det "lånats" av.

Och så ändrade socialdemokraterna sjukförsäkringssystemet år 2003, så att ifall man hade råkat ha oturen att bli sjuk efter att man hade blivit arbetslös så skulle sjukpennningen och därmed pensionen gå efter a-kassan, inte efter tidigare lön. Det var Thomas Eneroth som var med om den bedriften. Han visste inte ens vad han hade gjort.

Detta finns för evig tid inskrivet i min första bok Ett sekel av tystnad, som är en dagbok. Den börjar när jag inte orkar längre att harva runt och arbeta i stort sett gratis åt stat och kommun, utan sitter hos min läkare och säger att det känns som om det är lika bra att jag dör. Det var i början av 2003. Så nedtryckt kan man bli av ett samhälle. 

Och då hade jag universitetsutbildning och hade gjort allt rätt i mitt liv, skött mig och min familj noga och uppfostrat flera barn, så jag har personligen stått för återväxten i samhället. Men som gammal så ska jag inte ha något alls.

Nästa år sägs det att pensionärerna ska bli så rika så. Ja vad är det i kronor jag kommer att få? Har inte ens orkat bry mig, men tror det är kring 400 kronor i månaden, före skatt. Och skatten är högst i Europa för oss pensionärer. Högre än för de arbetande fortfarande. För det går ju inte att ge oss några pengar. Nej det måste portioneras ut lite, lite i taget. Men stjäla i klump det gick bra. 

Ifall jag inte hade råkat att ha två pappor (en biologisk och en fosterpappa) som har gett mig arv bägge två nu på 2000-talet så hade vi fått gå från hus och hem. Så småningom blir vi antagligen tvungna till det ändå för pensionerna stiger aldrig. Tvärtom urholkas de mot resten av samhället.

Mina båda pappor hade tack och lov riktiga pensioner. Vi hade ju betalat in detta till dem också. Plus att min generation alltid har fått betala för barnomsorgen ordentligt, plus att vi har hållit bankerna under armarna och staten igen då. Under mycket lång tid betalade vi kring tolv procent i ränta på våra lån. Något som i dag ses som ocker. 

Så nu ska det bli politisk strid? Varför då? Att pensionärer har det sämre i vårt rika land än andra är väl vetenskapligt bevisat? Höj pensionerna utan att passera gå först! Jävla idioter! Jag brukar aldrig svära men det här har ni politiker förtjänat många gånger om. Jävla förbannade idioter!

PS. Här ser ni hur bra pensionärer kan ha det i Frankrike. Eller i Portugal. Eller på Malta. Sverige jobbar på att byta ut sin befolkning. Här kan ni läsa hur det var i januari 2012 i Europa och Sverige. DS.

2 kommentarer:

 1. I min del av Sverige har vi en moderat rikspolitiker, som med jämna mellanrum skriver insändare i de lokala tidningarna, där han förklarar för oss hur bra vi har det som pensionärer, detta så snart någon stackare råkat vädra sitt missnöje. Vi ska vara tacksamma att medborgarna arbetar och gnor för att vi ska få vår pension, skriver han. Tonen i hans inlägg gör mig förbannad. Som pensionär begriper man tydligen ingenting, absolut ingenting.
  Vår generation har utan att knorra betalat våra föräldrars pensioner, samtidigt som vi dignade under skatter, men nu ska vi tydligen vara jäkligt tacksamma för att någon vill betala vår, som för övrigt är klart sämre. Vi har inte röstat om ATP-reformen med dess kedjebrevssystem eller senare pensionsreformer.
  Våra föräldrar åtnjöt dessutom extra avdrag på skatten för att de var pensionärer, vi får finna oss i ett skattetillägg för att vi är pensionärer. Tack!
  Politikern jag talar om inleder alltid sina insändare med en pedagogisk genomgång där han förklarar och reder ut det enligt hans mening utbredda missförståndet att pensionärerna har fått höjd skatt. Det har vi inte fått lugnar han oss idioter.
  Inför hotet om ett nederlag i nästa val har han på senare tid dock gjort tillägget i sin tjatiga drapa att hans parti inte ser något självändamål i det högre skatteläget för pensionärer. Varför införde man det då? blir förstås frågan.
  Nu kommer man naturligtvis att sola sig i glansen av höjningen av pensionen i år, men nästa år får vi återigen finna oss i en sänkning. Hur vore det om man införde ett liknande system för våra politiker, t ex genom en koppling av deras löner till förändringar i opinionsläget? Det skulle ju i alla fall inte drabba någon fattig.

  Leif

  SvaraRadera
  Svar
  1. Leif du har helt rätt. Det är åt helsike med pensionssystemet och det åstadkom tyvärr Göran Persson och co. men de följande regeringarna har förstås inte gjort det bättre. Nä de höjde inte skatten för pensionärer, utan sänkte den för de arbetande, men glömde bort att vi redan hade arbetat och att det var detta vi skulle få betalt för. Att det var redan beskattade pengar vi skulle få ut. I andra länder betalas som sagt ingen skatt alls eller låg skatt. Och i andra länder har de vägrat att konfiskera pensionärernas pengar på det vis som sossarna gjorde. Jag ska flytta så fort min gubbe som är yngre uppnår pensionsålder. För i det här landet kan man inte bo längre!

   Radera