lördag 22 december 2012

Här firar vi jul

Om två dagar är det dags och till dess kommer det mer snö. Sopgubbarna har klagat på oss att vi inte plogar vår väg och skottar. Jag har upplyst Reno Norden om att vi inte har hand om varken väg eller vändplan. Så sluta klaga! Ni har själva åtagit er att forsla bort soporna. Värmdö kommun är uppdragsgivare och inte vi. Ha en trevlig jul annars!

Vinter i Värmdölandet
Och vi får se om vi slipper strömavbrott i dag. Jag har slutat räkna dem. Vi bor i u-landet Värmdö, där infrastrukturen inte fungerar när det blir vinter. Exakt tre mil har vi till Slussen Stockholm. Vattenfall kan aldrig garantera att elen finns kvar fast ledningarna grävdes ned i somras och vi fick gatubelysning och trottoarer.

Men visst är det vackert! Och det är inte norra Norrland utan strax utanför Stockholm. Rakt österut. Synd bara att civilisationen inte är byggd för detta. 

Jag skyller på klimatforskare som aldrig slutar att tjata om uteblivna vintrar. Och våra skogar är inte hotade. Vi behöver fälla fler träd så de inte ramlar över vägar och elledningar.

Alldeles nyss var jag ute och tog bilden. Och grävde fram dörren till snickarboden, där vår julgransfot fanns. Den är inne nu. Och så gäller det att samla kraft att ta in julgranen och klä den. Snart så.

Hela vår familj kommer hit på julaftonen. Det är viktigt med en familj. Och den fattiga ensamstående mamman med tre barn, som jag erbjöd en julgåva har inte hört av sig. Inte för sent än. Eller också var det en propagandainsändare. Landet ligger inte alltid som man tror.

PS. Inget strömavbrott ännu i dag. Håll tummarna! De senaste dagarna har de kommit vid halvsex, halvsju då där. DS.
23.12.2012
Strömavbrottet kom på natten. Vet inte hur länge. Vi sov igenom det.
25.12.2012
14:35
Fick nyss tillbaka strömmen efter sex timmars strömavbrott. 

4 kommentarer:

 1. http://retro.met.no/radar/radar_norden.html

  GOD JUL! og til Norden..
  fra Norge og Wiggo Heien

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma till dig Wiggo. Min farmors mor var från Norge och jag var där som liten en påsk för min andrapappa (styvpappa) jobbade där som ingenjör. Vi bodde i en liten hytte på fjället. Iskallt. Källaren var vattenfylld och full med is. Vi barn vaknade först på morgonen och gick upp och tände den öppna spisen. Sedan satt vi i solen på fjällsidan mot söder hela dagen.

   Radera
 2. Här i norr är det sagoskogar men väl skottade vägar. Också jag firar jul med familjen, dock är vi alla inte samlade men det får bli i efterskott med resten.
  God Jul och ännu bättre Nytt År.
  Från Elina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag har hört att ni får plogat av kommunerna? Så det går på skattsedeln då? Vi får betala själva till vår vägförening. Olika system. Jag tycker om den här veckan som kommer för det blir inte mörkare utan ljusare och snart är det ett nytt år!

   God Jul på dej också och ett riktigt Gott Nytt År

   Radera