söndag 16 december 2012

Mycket få rasister i Sverige

Vi hatar inte andra människor från andra länder. Det är att grovt förolämpa oss som bor i det här landet. Vi har aldrig gjort det, utan alltid sedan andra världskriget tagit emot människor och inlemmat dem i befolkningen.

Men en liten krets av svenskarna tror att alla andra är rasister och vi har fått en lagstiftning som utnämner oss till rasister om vi inte vaktar våra tungor.

I kväll tycker jag att ni ska se finalen i Allt för Sverige som går i SVT1 kl 20. Där kan ni se några som älskar sitt gamla hemland Sverige. Och det helt legitimt. Undrar om den programserien får komma tillbaka? Serien är gjord efter ett norskt format. Där är det helt okej att älska sitt hemland.

Men vi svenskar ska alltid skämmas och skrämmas av de som tror att de vet bättre. Här skrev jag om detta senast på Newsmill, min 41:a artikel där, men det satt långt inne innan jag fick den publicerad. Och redaktionen gömde undan den när den väl fanns där.

Vi befinner oss i en ny situation i Sverige. Det här är inte 30-talet som en del tror. Utan det här är år 2012. Och folket har fått nog av att anklagas för något de inte är av överheten.

Rasister är de som tror att mänskligheten är indelad i raser. Vem kan vara så dum att den tror det? Vi är alla släkt. Vi höll på att stryka med senast för omkring 75 000 år sedan när ett supervulkanutbrott i Indonesien gjorde att bara några tusen, kanske 10 000 fertila människor återstod i Afrika. Därifrån kommer vi sedan alla.

Förresten så har jag andra rötter än svenska. Det syns i mitt utseende. Och om bland annat detta handlar min nya bok I ormbärarens tid. Beställ den av mig så får du den före jul! Skicka ett mejl till ann.helena@swipnet.se 

6 kommentarer:

 1. Ja, vad är det för arga unga män som på allvar hävdar att vi är rasister? Det är lika dumt som att hävda att skillnaden mellan människor går på blåa och bruna ögon.
  Tyvärr kommer det alltid att finnas människor som försöker se det särskilda hos varje person och göra en grej av det, men de är absolut inte i majoritet. De flesta ser helheten.
  /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arga unga män? Jag som trodde det var "eliten". Den som hela tiden ska uppfostra oss.

   Radera
  2. Just nu finns ett inlägg på SVT Debatt med Johannes Anyuru. Över 2000 kommentarer. Tidigare har jag läst Carlos Rioja, som menade att man fick inte ens tala om rasismen - allt förtryck förtegs. Jag har tidigare varit med i rasism-debatter och fått känslan att det funnits många unga män där. Men de kanske är styrda av eliten - vad vet jag.
   /Eva

   Radera
  3. Okej då förstår jag. Har slutat att läsa SVT Debatt för de ingår i den uppfostran som vi utsätts för. Av den sk eliten. Men det kanske ingår en del unga män där.

   Radera
 2. Ofattbart att så många människor på flykt vill söka sig till detta genomrasistiska land! Fullständigt ofattbart! Kan någon förklara det?

  Leif

  SvaraRadera
 3. Det är den så kallade svenska välfärden som lockar. Samtidigt som vi tar emot fattiga människor från Sydeuropa, Asien och Afrika, urholkas välfärden, då det självfallet kostar att ta emot dessa ekonomiska asylsökanden.

  SvaraRadera