fredag 7 december 2012

Religiösa går i taket

Så trevligt med en julkalender för barnen. I år är det en uppföljare av den bästa och mysigaste av dem med massor av fantasi.  Men nu är den anmäld inte mindre än sju gånger (är inte det ett ockult tal?) för ockultism. Det är farligt för barnen med för mycket av sådant här sagomaterial.

Särskilt upprörd är en katolsk präst. Anden i glaset är hyperfarligt och en inkörsport till spiritsm. Hualigen. Religion är ett opium för folket visst är det så, men präster kan inte se igenom vad de själva sysslar med. Särskilt inte katolska kyrkan som alltid skräms med djävulen.

Det finns -ismer av alla de slag, värdsliga som andliga. I går såg jag en man som i stort sett grät under klimatkonferensen för alla länder som skulle gå under. Det är den stackars tredje världen som utsätts för den hemska industriella världen och nu håller de själva på att bli likadana. Hualigen. Det är att tro på vetenskapsmän, att de är gudar.

Och så har vi då kommunismen som skulle utrota alla gudar, men som istället gjorde sig själva till något slags gudar, som skulle döma andra och utrota dem precis som fascismen. Stackars mänsklighet står och stampar på samma fläck som den alltid har gjort. Och barnen. De stackars barnen måste indoktrineras på rätt sätt.

Julkalendern sågs av 2,5 miljoner i startprogrammen. Nä de måste få en godkänd predikan istället av någon rätt troende präst. Eller någon klimatforskare. De får absolut inte höra sagor och annat, för de tar ju allt bokstavligt. Det tror de vuxna bokstavstroende.

Julkalendern 2003 Håkan Bråkan blev anmäld 66 gånger. Är inte det ett ockult tal? Nä visst det var 666 som sades beteckna djävulen när det istället var en kod för en romersk kejsare, som en del tyckte var som denne mörke figur.

Ja stackars mänsklighet. Hur ska det gå? Nu med vargavinter och allt. Kung Bore är inte snäll i år. Väderprofeterna har gått över till att säga att det är extremväder. Vädrets makter hämnas på oss. Så är det säkert. Låt di kloke slå sina huvuden ihop och rädda oss alla!

PS. Här är ett annat uttryck för att vi som mänsklighet har kommit så långt och är så civiliserade. DS.

11.12.2012
Här framträdde föräldern Sara Strålin i SVT Gomorron som alltid tyckte det var rätt att be till Gud, men att andar är förkastliga. Och farliga. De kan leda vilse. Jo visst så är det, särskilt om man tror på dem. Bu på er!

8 kommentarer:

 1. "Och så har vi då kommunismen som skulle utrota alla gudar, men som istället gjorde sig själva till något slags gudar"

  Fel. Det du pratar om är stalinismen och maoismen. Kommunismen har väldigt lite, om inget, med dessa att göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näha ingenting alls? Hur kom det så då att klasskillnaderna blev så stora i Sovjet? Att många blev folkfiender? Inte ens Stalin utförde något folkmord eftersom alla var hans fiender, eller fiender till folket. Men visst satte sig alla de styrande på särskilda piedestaler. Det Lenin gjorde var att lägga grunden för diktaturen. Tillhör du de som menar att kommunismen aldrig har genomförts utan att vi ännu väntar på denna utopi? I så fall lär du nog få vänta.

   Radera
 2. Anden i glaset i julkalendern misslyckades ju, det behövdes inga besvärjelser för att se Jean och Staffan, det räcker med att man är barn.

  Undrar om alla de som anmält verkligen är religiösa? De mest hysteriska är ju ateisterna, de vet ju också att förlöjliga de kristna, och detta är ett bra sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I morse framträdde en av de kritiska och det var en Gudstroende som varnade för anden i glaset. Det är farligt. Jo vårt omedvetna kan vara farligt om man går för långt in i det utan hjälp. Vi innehåller alla landskap som mänskligheten har passerat igenom under årtusendena. Och att möta detta kan vara farligt. Psykiatern C G Jung sade alltid att om patienten var en troende så skulle den hålla fast vid detta. Det hjälpte den som befann sig i inre nöd för detta är också beprövade vägar i våra inre. Men ifall människan hade gått vidare från denna barnatro så fanns det annan hjälp att få. Vi behöver alltid andra människor.

   Radera
 3. Kära Du,

  Jag gillar Dig och vd Du skriver. Men en sak har Du fått om bakfoten. Jag är katolik och har aldrig under hela mitt liv hört en präst hota med djävulen. Han finns men definitivt inte i våra predikningar eller vår själavård. Om Du inte tror mig kolla med en katolsk präst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej jag tror dej. Själv har jag dock suttit av sådana helvetespredikningar i den svenska kyrkan när jag var liten. Så det vore märkligt om inte detta fanns också i katolska läran åtminstone på den tiden. Självklart måste herden skrämma sina barn en smula.

   Radera
 4. det finns inga helvetespredikningar i den svenska kyrkan någonstans, det var länge sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur och helvetet är naturligtvis avskaffat för det har vi ju här på jorden.

   Radera