torsdag 13 december 2012

Lukas försvunnen

Vår hund Lukas försvann i snön och mörkret för en och en halv timme sedan. Det måste ha varit någon som plockat upp honom på vägen, som trodde att han var utan husse och matte.

Han försvann i Torsby på Värmdö. Om någon har plockat upp honom hör av er! Detta är naturligtvis också polisanmält. Han är 14,5 år och hör nästan ingenting och ser inte så bra.

Han var iklädd rödrutig väst och så här ser han ut:

17:47
Nu ringde Bosse lastbilschafför i Södernäs och han hade plockat upp Lukas på stora vägen 274:an. Lukas som aldrig har varit ute där på vägen sedan han var ung och dum valp och var så oklok så han sprang rakt ut framför en lastbil, som fick tvärbromsa. Men han är förvirrad i snön och har kanske följt ett harspår, för husse såg en hare när han var ute och letade efter hunden.

Bosse fick tag i oss genom polisen. Tack polisen och tack Bosse! Nu ska husse strax åka och hämta jycken. Vilken skrämselhicka! Men slutet gott allting gott!
18:44
Nu är Lukas hemma igen! Han fick träffa en cockerspanielhona och är uppiggad. Lastbilschaffören hade ställt sig på tvären på 274:an och slagit på varningsblinkers och gått ut och hämtat Lukas som befann sig mitt i gatan. Det är faran av att bli av med med hörseln, att han har förlorat rädslan för bilar. Han följde väl något spår. Puh! Vilken tur att han träffade på en hundägare! Och vilken tur att det är ljust som på dagen där numera eftersom vi har belysning och trottoarer. Han fick en massa köttbullar och råkade ut för ett äventyr. Nu behöver han säkert sova.

PS. Han är döpt till Lucky Luke (av de som avlade fram honom) och han har gjort skäl för namnet. Kenneln hette Jackpot och låg på Lidingö! DS.

2 kommentarer:

  1. Men lilla gubben! Vilken tur att ni fick tillbaka hunden. I detta väder och i hans ålder. Åh, så härligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det! Trodde det var katter som hade nio liv. :)

      Radera