onsdag 2 januari 2013

Avgå kungen!

UPPDATERAT
Det säger de moraliska tanterna i Sverige och de vill istället att kronprinsessan Victoria tar över. Omkring 67 procent av damerna har gått på propagandan från vänster om att kungen är en förhatlig monark.

Dock vill kring 70 procent av folket att vi ska ha kvar monarkin. Det är en stadig majoritet trots att kungahuset har baktalats i ett par år. Det tycker jag är strålande. Samma siffror sedan lång tid tillbaka. Efter snart 40 år på tronen är det starkt gjort av Carl XVI Gustaf.

Aftonbladet som har gjort undersökningen har dock fått det till att kungen ska lämna över till Victoria, men inte förrän hon dör. Smart! Läs vad ni själva skriver Aftonbladet! (någon har upptäckt detta och ändrat nu vid elvatiden till han tack för det).

Här har jag tidigare skrivit om skandalerna och dreven mot kungahuset. I DN tycker dock en majoritet att han ska sitta kvar, åtminstone vid halvelvatiden på förmiddagen i dag. Som man frågar får man svar?

Tycker du att kungen ska avgå i förtid?

Ja, Victoria skulle göra ett bättre jobb
42% (540)
Nej, han bör sitta tiden ut
58% (743)
Totalt antal röster: 1283

Folket håller tydligen på kungen (13.18 från DN):

Tycker du att kungen ska avgå i förtid?

Ja, Victoria skulle göra ett bättre jobb
39% (2442)
Nej, han bör sitta tiden ut
61% (3750)
Totalt antal röster: 6192

2 kommentarer:

  1. Fördelen med Victoria är att hon är en ung kvinna och alltså är svårare för media och republikaner att angripa.
    Å andra sidan skulle kungens avgång skapa ett farligt prejudikat. Bäst att behålla traditionen att låta monarken sitta livet ut.

    SvaraRadera
  2. Här är det en tidning som gör ett billigt reportage som de publicerar när personalen vill vara ledig.

    SvaraRadera