fredag 6 juli 2012

Vem är pappan?

Anja Pärson har blivit mamma, men vem är pappan? Det har vi inte fått veta. Är det en kompis till Anja med skidanlag? Pappan är minst lika viktig för ett barn som mamman. Särskilt om det är en pojke.

Pojkar behöver sina pappor, så jag hoppas att denne lille pojke får växa upp tillsammans med båda könen. Särskilt i tonåren är denne en viktig figur.

Låt inte pappan till pojken bli en fantasifigur snälla mammor. Låt honom får vara med om vårdnaden.  Fortfarande har mammorna all makt över barnen. Och denne pojkes pappa kan vara hemlig om inte mammorna vill berätta. Men jag hoppas det inte blir så.


PS. Det är förbjudet att efterfråga pappan. Min länk till DN försvann och jag fick massor med hatfyllda kommentarer från feminister. Akta dig Anja! Starka intressen vill ha dig och utnyttja dig! Pappor behövs inte. DS.

7 kommentarer:

 1. Tänkte detsamma! Det måste ju vara Filippa som fött pojken. En gosse med två mammor. Ja, pappan är verkligen viktig. Vad ska barnet annars spegla sig i?

  SvaraRadera
 2. Jo Filippa är barnaföderskan och för lesbiska är det lättare att få barn än tex för Jonas Gardell. De kan ha åkt till Danmark och skaffat en anonym pappa. Kanske tycker Anja att det räcker med morfar? Han har ju tagit hand om henne hela livet. Men visst behöver ett barn sina båda föräldrar.

  SvaraRadera
 3. "Kanske tycker Anja att det räcker med morfar?" Antagligen tycker den biologiska pappan det också, om han nu har lämnat sina simmare till en klinik där han har rätt att vara anonym.

  SvaraRadera
 4. Jag hade hellre haft två mammor som brydde sig, än en pappa som struntade i mig....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tuttinutten visst det är klart. Men det bästa är väl att ha en av varje? Män och kvinnor är så olika. Fortfarande. Både flickor och pojkar behöver förebilder av båda könen.

   Radera
 5. Blir skitirriterad av "barn behöver båda sina föräldrar"-snacket när det gäller just barn till föräldrar av samma kön. Jag tror att just dessa barn, som är så planerade och efterlängtade och ofta har tre eller fyra föräldrafigurer, har bättre förutsättningar till att få kärlek och förebilder än vad massor av barn till heterosexuella har.
  Och jag betackar mig för "tuttinutten", vad är det för nivå?

  SvaraRadera