tisdag 3 juli 2012

Trista Almedalen

Jag erkänner, jag orkar inte lyssna till allt skräp som kommer ur TV-apparaten. I direktsändningar. När jag kollade på SVT och TV4 i morse satt statsministern där i båda kanalerna. Vem orkar?

Almedalen har gått från att ha varit ett fräscht ställe, där Olof Palme 1968 hoppade upp på ett lastbilsflak och talade till folket, till att bli ett mingeltjosan med kreti och pleti på plats.

Jag hoppas att gotlänningarna åtminstone tjänar storkovan på de tillresta från den stockholmska överklassen. Jag har barnbarn vars mamma kommer från Gotland. Den släkten har bott där i åtminstone tusen år, men har blivit tvungna som alla andra att flytta till fastlandet. För jobbens skull.

Gotlänningarna kräver gratis trafik till fastlandet. Det kanske är att överdriva. Vi har från vår ö till Vaxholm gratis trafik över två vatten, men då är det öppna bilfärjor. Det vore nog inte så muntert med en öppen bilfärja till Gotland. I alla väder.

Men lägg ned Almedalen! Det har överlevt sig själv som politiskt marknadsjippo. Nu lanseras allt möjligt där. PR är bra för allt! Men politiskt sett så visar det bara hur fattigt det är på idéer och hur bra vi har det i det här landet, för det finns inga riktigt stora frågor längre. 

1 kommentar:

  1. Så orättvist att beskylla moderaternas partisekreterare för att vara en floskelgenerator! Det är ju faktiskt en åkomma som drabbat de flesta inom politiken. Har inte följt vad som händer i Almedalen särskilt noga, men blev helt fascinerad när jag hörde Åsa Romson diskutera med en företrädare från LRF under överinseende av Claes Elfsberg. Man diskuterade mackdöden på landsbygden som blivit en direkt följd av den så kallade pumplagen, som innebär ett tvång för bensinstationerna att tillhandahålla förnybart bränsle. Denna lag genomdrevs med STÖD från MP, trots att många mackägare i glesbygd påpekade att de skulle bli tvungna att lägga ned. Nu tyckte Romson att detta var mycket beklagligt, och hon var dessutom upprörd över att drivmedelspriserna blivit så höga. Varför säger hon inte som det är, att hennes parti under åren KÄMPAT för att få upp priserna med nya skatter? Jo, för att vid detta tillfälle var det betydligt mycket lämpligare att leverera floskler, och att peka finger åt annat håll.

    Leif

    SvaraRadera