söndag 29 juli 2012

Marilyn Monroe som förälskelse

I dag skriver Elise Karlsson en lång artikel om Marilyn Monroe i Svenska Dagbladet. Papperstidningen är full av bilder av henne. Hon får breda ut sig över sex sidor och får förstasidan i kulturdelen.

Marilyn Monroe är ett fenomen, som bara har blivit större sedan hon dog 36 år gammal av en överdos. Hennes liv hade inte blivit ihågkommet på samma sätt om hon hade levt fortfarande. Vi älskar unga filmstjärnor, som försvinner innan deras yttre har falnat.

Här är många fler bilder av henne i Daily Mail, publicerat i går. Och här är The Telegraphs artikel om henne i dag till minne av att det snart är 50 år sedan hon dog.

Jag har skrivit den enda romanbiografin om denna stjärna på svenska. Boken följer troget händelserna i hennes liv och den är skriven i jagform.  Ni hittar den här. Mitt förlag rekommenderar den. 


Tog hon livet av sig själv eller blev hon mördad? Min bok ger svaret på denna fråga.
5.8.2012
Och här skriver Helsingborgs Dagblad om henne.

4 kommentarer:

 1. Jag har din bok på listan "att läsa snart" men fattar inte hur den högen växer, inte minskar. Ska ...
  Marilyn var en stor skåderspelerska. Det missar många som ser bara ytan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så rätt Elina. Hon förberedde sig så länge att hon ofta kom för sent. Hon hade så dåligt självförtroende. Men hennes skönhet, skörhet och det inre ljuset skiner igenom. Hon var en komedienn av klass. Hennes bästa komedi är I hetaste laget.

   Radera
  2. De missanpassade! Bara briljant. I den når hon nivå "spelar inte, bara är rollen" vilket man ser sällan. Meryl Streep är en av de få som kan förvandlingen.

   Radera
  3. Jo Meryl Streep är en av de som kan det medvetet. Marilyn var inte medveten på det viset. Hon gillade inte att hon fick stå och skrika i De missanpassade. Hennes tredje man Arthur Miller skrev manus och de skilde sig sedan.
   Hon fick "stå där med repliker, tagna ur mitt liv, som Arthur hade stulit och gjort till sina i sitt filmmanus."
   sid 284 ur Marilyn Monroe Min Berättelse

   Radera